OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Γ. Παπανδρέου: «Είμαστε σε πόλεμο». Τι είπε για Σκόπια και ελληνοτουρκικά

15/11/2011 - 20:11
Share on FacebookShare on Twitter

«Η δύσκολη αποστολή συνεχίζεται. Ανοίγει μια νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου» είπε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή για τη νέα κυβέρνηση και μίλησε για συνεργασία που αποτελεί νίκη της δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση κάνει πόλεμο απένταντι στις ανεξέλεγκτες αγορές και τους φοροφυγάδες. Απέντι στη διαπλοκή, τα κατεστημένα της χώρας, που ζουν από την παρασιτική οικονομία και το πελατειακό κράτος», είπε ο ίδιος.

Μίλησε τέσσερις φορές για «κυβέρνηση συνευθύνης». Αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με τους υπουργούς εξωτερικών και άμυνας, Στ. Δήμα και Δ. Αβραμόπουλο για τα εθνικά  θέματα.

Από το βήμα της Βουλής κάλεσε όλους να επιδείξουν «ειλικρινή πρόεθεση συνεργασίας στα μείζονα εθνικά θέματα». Για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, είπε ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα «εμείς θα πρέπει να το λύσουμε». Εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια προσέγγισης και επίλυσης και τόνισε:  «Είναι σημαντικό αυτή και όχι άλλη κυβένρηση πρέπει να προσεγγίσει και να λύσει το ζήτημα» και έκανε λόγο για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι προετοιμάζεται συνάντηση κορυφής. «Πρέπει τέτοιες συναντήσεις να γίνονται και να καθιερωθούν ως ρουτίνα παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα», υπογράμμισε. Και κάλεσε όλα τα κόμματα να συναποφασίσουν τα βήματα για το θέμα της υφαλοκριπίδας.

Σε ό,τι αφορά στη Μέση Ανατολή, τάχθηκε υπέρ τη συνέχιση των επαφών της χώρας με τον αραβικό κόσμο, ενώ αναφέρθηκε στη «γεωστρατική σημασία των επενδύσεων» από τις αραβικές χώρες, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία και τη Βραζιλία, προκειμένου η χώρα να τοποθετηθεί στο νέο διεθνές γίγνεσθαι.

Τάχθηκε υπέρ της πρότασής του για δημοψήφισμα, που «φόβισε πολλά κατεστημένα εντός και εκτός Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Δεν αποφάσισα ξαφνικά να θέσω σε κίνδυνο αυτό για το οποία πάλεψα τόσους μήνες». Αλλά σημείωσε ότι ακόμη κι αν ο λαός απαντούσε αρνητικά, η απόφαση θα ήταν καθαρή γιατί «πάνω από τις αγορές υπάρχουν οι λαοί. Και σήμερα πάνω από τις αγορές υπάρχει η δημοκρατία».

Τόνισε με νόημα ότι εάν γίνει ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές και είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξυγιάνει το χώρο των μέσων ενημέρωσης, που κάποια ζουν με θαλασσοδάνεια και κάποια πιέζουν για κρατική διαφήμιση. Θεωρεί ακόμη πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει αλλαγές στο εκλογικό σύστημα και να προχωρήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε απελευθερωμένος από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα και προανήγγηλε ότι πλέον πιο ελεύθερα θα παρεμβαίνει δημόσια «απαλλαγμένος από την αυτοσυγκράτηση, που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός». Δεν αρκεί είπε η Ελλάδα να κάνει θυσίες για να μείνει στο ευρώ. «Πρέπει να σωθεί η ευρωζώνη για να σωθούμε κι εμείς. Οι αποφάσεις της Ε.Ε. είναι ανεπαρκείς, ακόμη και λάθος», είπε. Τι πρέπει να γίνει; Να επιβληθούν κανόνες, να χτυπηθούν οι φορολογικοί παράδεισοι, να αναμορφωθεί το τραπεζικό σύστημα για να στηρίζει την πραγματική οικονομία, να μπουν όρια στους οίκους αξιολόγησης και να θεσπιστεί φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των βαρών.

«Δεν πρέπει να διχάζουν την Ευρώπη σε καλούς και κακούς» είπε και αναρωτήθηκε τι θα λένε ότα χτυπήσει η κρίση τις πόρτες της Γαλλίας και του Βελγίου. «Δεν φταίνε οι λαοί, φταίει το έλλειμμα δημοκρατίας, αιχμαλωτίζουν τους λαούς», υπογράμμισε και μίλησε για ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης πολιτικής που θα απαντά στις δημοκρατικές προκλήσεις της εποχής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο χείλος του γκρεμού Ιταλία και Ισπανία – Οι αγορές πυρπολούν από άκρη σε άκρη την ευρωζώνη

Οι 7 μύθοι του Ελληνικού χρέους.Έλληνας καθηγητής από ΗΠΑ,τους αναλύει

Tags: ΚΡΙΣΗΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΣΚΟΠΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29
ίμια
ΥΕΘΑ

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

31/01/2026 - 09:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για «επ’ αόριστον» τουρκικές NAVTEX: Η Ελλάδα δεν μπορεί να τις πάρει στα σοβαρά – Δεν έχουν νομική ισχύ

30/01/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ αναπτύσσει περισσότερα συστήματα αεράμυνας στη Μέση Ανατολή, ενόψει πιθανής επίθεσης στο Ιράν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Για «αντίποινα» κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

Πακιστάν: Πάνω από εκατό νεκροί σε επιθέσεις αυτονομιστών στην Μπαλουτσιστάν

Χαμενεΐ: «Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο»

Top News

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν έχω να συγχωρέσω κάτι, δεν είμαι εκκλησία

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τα παράλια της Λάρισας - Δρόμοι και θάλασσα έγιναν ένα, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

Ρία Ελληνίδου για το σεξιστικό σύνθημα οπαδών: Το αντιμετώπισα με πλάκα, δεν πήγαμε σε χορό λογιστών

Πώς η Νίκι Μινάζ έγινε από επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert