OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η «αποκρυπτογράφηση» των ημερολογίων του Άκη.Βίντεο

22/05/2012 - 08:59
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίγραφα της πολυσέλιδης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έλαβαν σήμερα από το γραφείο του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Μεταξύ των εγγράφων που δόθηκαν στους δικηγόρους , περιλαμβάνονται και τα κρίσιμα σημειωματάρια, τα λεγόμενα «ημερολόγια» του Άκη Τσοχατζόπουλου, περίπου 18, τα οποία κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετούν λεπτομερώς οι δύο ανακριτές καθώς φαίνεται να περιλαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία για την ερευνώμενη υπόθεση.

Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. Οι ανακριτές θα κρίνουν αν κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να κληθούν να διευκρινίσουν τους λόγους των συναντήσεων τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης φέρεται να αποτελούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού και ειδικά κάποιες στις οποίες αναφέρεται σε πρόσωπο το οποίο του οφείλει χρήματα.

Στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.

NewsIt

Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: » Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας -σσ αναφέρει τα έτη- και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10 ε» και ακριβώς πιο κάτω συνεχίζει:

«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».

Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα -γράφει- επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».

Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων του πρώην υπουργού θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο απαγγελίας και άλλων αδικημάτων. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Tags: ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΜΙΖΕΣΣΗΜΙΤΗΣΣΚΑΝΔΑΛΑ

Related Posts

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Για πρώτη φορά οπλίτες θητείας έχουν εξομοιωτές βολών, χρήσης drone και αντι-drone συστημάτων

24/03/2026 - 10:00

Διαβάστε Επίσης

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και πυρηνικά όπλα

Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Επιδιώκουμε εμβάθυνση σχέσεων με την Ελλάδα για την κοινή ευημερία των λαών μας

Συντριβή C-130 στην Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί – Αποκλείστηκε το σενάριο κατάρριψης από αντάρτες

Ιράν: Στην πυρηνική εγκατάσταση Μπουσέρ επιτέθηκαν ΗΠΑ και Ισραήλ – Αυτοσυγκράτηση, ζήτησε ο ΔΟΑΕ

Top News

Λευτέρης Σουλτάτος για Βάσω Λασκαράκη: Θα ήθελα να την έχω φίλη αλλά εκείνο το βράδυ με κοιτούσε κάπως περίεργα

Δημήτρης Αλεξανδρής: Το σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής, θα μπορούσα να δουλεύω και φορτηγό

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: Τα ξαναβρήκαμε μετά από ένα διάστημα που οι σχέσεις μας ήταν δύσκολες

Ο Πασχάλης για το «στιγμιαίο λάθος» και το σχόλιο του Νίκου Συρίγου: Έχει παρατραβήξει το πράγμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert