Η συμβολή της αμυντικής βιομηχανίας στην οικονομία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ανοίξει τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο, «Η Συμβολή της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελληνική Οικονομία και Ασφάλεια», που οργανώνει, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας  & Ασφάλειας, «Defensys 2010», η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.)  και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο  «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
 
Το συνέδριο θα καλύψει θέματα που αφορούν στις αμυντικές δαπάνες-εξοπλισμούς και τη θέση των αμυντικών βιομηχανιών στην ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα θα καταδειχτεί η συνεισφορά της αμυντικής τεχνολογίας στην ασφάλεια της χώρας και θα ανταλλαγούν απόψεις και εμπειρίες της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 
Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής & Άμυνας εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες, με σκοπό την ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση των μελών της σε όλα τα θεσμικά όργανα, τις κρατικές και διεθνείς αρχές στους τομείς της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας. Η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. είναι μέλος – εθνικός εκπρόσωπος με συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της AeroSpace and Defense Industries Association of Europe (ASD). Ο αριθμός των απασχολούμενων στις εταιρείες-μέλη της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.,  αποκλειστικά στον  τομέα της άμυνας, ξεπερνά τις 8.000 με ένα επιπλέον αριθμό απασχολούμενων σε υποκατασκευαστές στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.