Η…καμαριέρα μας δείχνει το δρόμο για να γλιτώσουμε περαιτέρω…βιασμό.

Ο ελληνικός αυτοσαρκασμός και το χιούμρο -πολλές φορές μαύρο- είναι γνωρίσματά μας και σίγουρα προτερήματα της φυλής. Από χθες λοιπόν,η “πλάκα” με τον παραλληλισμό της αμερικανίδας καμαριέρας και της ελληνικής οικονομίας -των Ελλήνων ουσιαστικά- δίνει και παίρνει. “Κάπως έτσι μας “στρίμωξε” ο Ντομινίκ”.

Αν τελικά -και είναι μεγάλο αυτό το αν- έχουν γίνει όλα όσα καταγγέλει η αμερικανίδα καμαριέρα ,πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από το δικό της βιασμό σε σχέση με τον …δικό μας. Εκείνη είδε ξαφνικά τον γυμνό Ντομινίκ Στρος Καν γυμνό μπροστά της. Εμείς ,όπως πια αποδεικνύεται, τον αναζητήσαμε με επιμονή και τον προσκαλέσαμε-προκαλέσαμε να “στριμώξει” την ελληνική οικονομία. Κι αυτός της έδωσε και κατάλαβε!

Η καμαριέρα πάντως αν το καλοσκεφτούμε μας δείχνει και το τρόπο αντίδρασης. Σύμφωνα με όσα λέει, έτρεξε να γλιτώσει,πάλεψε, φώναξε και κυρίως κατήγγειλε ότι της συνέβη γλιτώνοντας ακόμη τα ακόμη χειρότερα και οδηγώντας τον επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ίσως να πρέπει να κάνουμε το ίδιο.Γιατί είναι πλέον προφανές ότι οι μόνοι πάνω στον πλανήτη που εξακολουθούν να υποστηρίζουν -το πιστεύουν άραγε;- ότι αυτό που γίνεται με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές μας αποτελεί πράγματι διαδικασία σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας είναι ο πρωθυπουργός και κάποιοι υπουργοί του! Αρκεί να διαβάσει κάποιος οποιαδήποτε μεγάλη αμερικανική ή ευρωπαϊκή εφημερίδα για να καταλάβει ότι κανείς άλλος δεν το πιστεύει.