OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κακούργημα η κατοχή …πολυβόλων. Στο στόχαστρο και οι «μπαλωθιές» της Κρήτης.

22/02/2011 - 06:28
Share on FacebookShare on Twitter

Μετατρέπεται σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

   

Εξάλλου με άλλη προσθήκη που επέφερε ο υπουργός αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

   

Ο υπουργός μίλησε για νομοθέτημα που επιδιώκει πληρέστερο έλεγχο όπλων και πυρομαχικών από την πηγή ως την κατανάλωση, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από εμπόρους για πώληση διόπτρων στα κυνηγετικά όπλα.

   

Θετικές σε γενικές γραμμές, αλλά με αρκετές παρατηρήσεις- ενστάσεις ήταν οι κρίσεις των κομμάτων για το νομοσχέδιο που ήδη υπερψηφίσθηκε επί της αρχής του από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

   

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Ασπραδάκης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου ως αναγκαίου για την καταπολέμηση της κατασκευής διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων.

   

Ο εισηγητής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, σημείωσε όμως κακώς δεν καθίσταται υποχρεωτική η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ενώ γενικότερα ως νομοθέτημα, ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας της αγοράς με την ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας παραγωγής, για παράδειγμα φυσιγγίων, ενώ κάλεσε την πολιτεία να επιτρέψει τη γόμωση και αναγόμωση πυρομαχικών από αθλητικούς συλλόγους.

   

Υπέρ οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας που οδηγεί στον περιορισμό της διακίνησης όπλων, αλλά επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη ως προς την αποτελεσματικότητά της τάχθηκε ο αγορητής του ΚΚΕ Ιωάννης Γκιόκας, ενώ ο αγορητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης σημείωσε ότι χρειάζεται ένας νέος ολοκληρωμένος νόμος για την κατοχή όπλων.

   

Θετικό αλλά «επιφανειακό», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, κρίνοντας ότι οι όποιοι έλεγχοι προβλέπονται, γίνονται με προχειρότητα.

    

   

«Καβγάς» για τις κρητικές «μπαλωθιές»

   

Στο περιθώριο της συζήτησης, έγινε σφοδρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή και του ανεξάρτητου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όταν η πρώτη μνημόνευσε την πολύ κακή συνήθεια Κρητών κυρίως με τις «μπαλωθιές» σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

   

Η αναφορά της κ. Πιπιλή στους κ.κ. Κώστα Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη που σε έντονο ύφος είπε ότι και κατά την επίσκεψη Σαμαρά «έπεσαν μπαλωθιές»

   

Κουβέντα στην κουβέντα η κ. Πιπιλή απεκάλεσε τον συνάδελφό της «ορντινάντσα», ενώ εκείνος της είπε «να πάει να κάνει κάποια επίδειξη χορού για την μάθει ο κόσμος».- Κι εσείς να πάτε να πλύνετε τα πιάτα, που δεν πρόλαβα, γιατί εργάζομαι, ανταπάντησε η βουλευτής.

   

Τελικώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων πήραν και οι δύο πίσω τις βαριές κουβέντες.


Tags: ΟΠΛΑ

Related Posts

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

27/03/2026 - 19:05
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1864 η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα

IDF: Έπληξε συγκρότημα παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν στην Τεχεράνη

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Χάφταρ στη Βεγγάζη: Συζήτησαν για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας

USS Tripoli: 3.500 Αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες έφτασαν στη Μέση Ανατολή

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Αντιπτέραρχου (Ι) Παναγιώτη Καραγιάννη στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών

Ισραήλ: Ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε κοντά στην Ιερουσαλήμ – Ο στρατός ερευνά γιατί απέτυχαν οι προσπάθειες αναχαίτισης

Λίβανος: Σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινή επιδρομή – «Συνδέονταν με τη Χεζμπολάχ», λέει ο IDF

Top News

Μαρινέλλα: Η μοιραία συναυλία στο Ηρώδειο που «πάγωσε» την Ελλάδα

Μαρινέλλα: «Αισθάνομαι μια φρικτή ανακούφιση και μια ενοχή, δεν είναι εύκολο», είπε ο Σταμάτης Φασουλής

Γιώργος Αυτιάς: Όταν έφευγε ο πατέρας μου, κλειδωνόμουν για δυο ώρες κλαίγοντας μπρούμυτα στο κρεβάτι μου

Σίσσυ Χρηστίδου: «Ακόμα δεν μπορώ να ακούσω φωνητικά μηνύματα ή να δω βίντεο της μαμάς μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert