OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κρίσεις Αρχηγών: «Μένουν μέχρι να φύγουν» και οι τεράστιες ευθύνες Μπεγλίτη

25/07/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Μένουν μέχρι να φύγουν” οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Αυτή είναι η λογική με την οποία συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ ,για να δώσει το πράσινο φως και να ξεκινήσουν οι κρίσεις.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από “μεγάλα ονόματα” απόστρατων της Συγγρού ήταν ασφυκτικές.

Και μπορεί να μην οδηγήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σε αποστρατεία Αρχηγών,είναι βέβαιο όμως ότι έχουν προκαλέσει “χάσμα” μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας,αφού η δεύτερη έχει πάρει το μήνυμα,ότι η εμπιστοσύνη που της παρέχει η πρώτη κρίνεται από …τα κέφια άλλων.

Είχαμε γράψει ότι ο κ.Μπεγλίτης έκανε τις αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ ,έχοντας αφήσει να σέρνονται οι απαράδεκτες φήμες για πραξικόπημα και άλλες θλιβερές ανοησίες ,ότι μαζί μ΄ αυτούς που αποστράτευε “έκαιγε” και τους Αρχηγούς που επέλεγε. Πέρασαν μόλις οκτώ για να αποδειχτεί αυτό.

Θλιβερές οι μεθοδεύσεις της εποχής Μπεγλίτη και τα όσα είχαν ακουστεί .Αλλά εξίσου θλιβερά και όσα ακούγονται και γίνονται σήμερα με μια μειοψηφία έξαλλων αποστράτων να θεωρούν τις ΕΔ “τσιφλίκι” τους και να απαιτούν να επιβάλουν αποστρατείες,προαγωγές και επαναφορές!

Και εδώ είναι το δεύτερο τεράστιο ζήτημα . Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει πολλές φορές επισημάνει πάρα πολύ σωστά ότι οι στρατιωτικοί έχουν απωλέσει το 37% του εισοδήματός τους. Και διαβεβαιώνει ότι κάνει ότι μπορεί για να βρει “ισοδύναμα μέτρα” και να αποτρέψει νέα περικοπή. Αυτό καλό είναι να το θυμάται στις κρίσεις που αρχίζουν από σήμερα και να το επικαλείται σ΄ όσους ζητούν επαναφορά στο στράτευμα για να το σώσουν. Ακόμη και μία επαναφορά θα είναι ανεπίτρεπτη.

Ευτυχώς οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν πολλά ,πάρα πολλά άξια στελέχη ,νέους ανθρώπους ,σπουδασμένους με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που μπορούν να επιλεγούν για κάθε θέση ευθύνης ,να δοκιμαστούν και να κριθούν.

Όπως γίνεται σ΄ όλο το πολιτισμένο κόσμο,όπου τις ΕΔ τις διοικούν οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί κι όχι οι “τομείς Άμυνας” των κομμάτων. 

Tags: ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝΜΠΕΓΛΙΤΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑ

Related Posts

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Για πρώτη φορά οπλίτες θητείας έχουν εξομοιωτές βολών, χρήσης drone και αντι-drone συστημάτων

24/03/2026 - 10:00

Διαβάστε Επίσης

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

AGILE: Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής «σε χρόνο ρεκόρ»

Top News

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Φωτεινή Πετρογιάννη: Οι φωτογραφίες με τον γιο της και η εξομολόγηση για την εγκυμοσύνη της

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Θανάσης Αλευράς για τη ψωρίαση: «Πίστευα ότι το δημιούργησα εγώ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert