«Νυχτερινή σύσκεψη» στο ΥΕΘΑ για υποβρύχια-πυραυλακάτους-ΕΣΠΑ.Τι αποφασίστηκε

“Νυχτερινή” σύσκεψη του Π.Παναγιωτόπουλου με τους δύο ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα και Δ.Ελευσινιώτη με δύο θέματα στην ατζέντα.
 
Θέμα υπάρχει και με τις ατελείωτες πυραυλάκατους του ΠΝ που είχε αναλάβει να ναυπηγήσει η Ελευσίνα. Παρά το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί μεγάλα ποσά ,το πρόγραμμα έχει “κολλήσει”,λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων του ναυπηγείου.

Η τριάδα των υπουργών συμφώνησε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι η στάση της ελληνικής πλευράς πρέπει να αλλάξει προς το σκληρότερο. Ζητούμενο να παραδοθούν το γρηγορότερο δυνατό υποβρύχια και πυραυλάκατοι στο ΠΝ. Πως θα γίνει αυτό; Αν και η σημερινή ηγεσία ακολουθήσει το “γράμμα του νόμου και των συμβάσεων” που είναι πράγματι προβληματικές δεν θα κατορθώσει τίποτα. Χρειάζονται λύσεις πολύ πιο δυναμικές και πρώτα απ΄ όλα να πουν ανοιχτά στους υπόχρεους να παραδώσουν υποβρύχια και πυραυλάκατους,ότι τ΄ αστεία με τις παραγράφους και υποπαραγράφους των συμβάσεων τελείωσαν. Σ΄ ότι αφορά στους φίλους Γερμανούς, είναι πολύ πιθανό ότι το “αυτί” τους δεν θα ιδρώσει αφού έχουν εισπράξει σχεδόν όλα τα χρήματα για τα υποβρύχια και έχουν παραδώσει με το ζόρι ένα το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Ας αναζητηθούν άλλες λύσεις για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων ,από ελληνικά χέρια.

Με απλά λόγια στην κατάσταση που βρισκόμαστε να καθόμαστε να συζητάμε με όρους άλλων εποχών δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος,ούτε χρήμα. Οι λύσεις πρέπει να είναι “αντάρτικες” και μην μας φοβίζει η λέξη.