Ο Παπανδρέου…πάει Αμερική.

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει την Πέμπτη το Newsit, ότι ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να φύγει την Τρίτη και παραμένει άγνωστο εαν θα έχει επιστρέψει την Πέμπτη που θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.



Από την Ουάσινγκτον λένε οτι ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ. Ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει να συναντηθεί είτε με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν. Και πληροφορίες από το Μαξίμου λένε οτι το ταξίδι θα γίνει τελικά μόνο αν κλειστεί και το ραντεβού με τον Πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης οτι η κατάσταση στην χώρα θα είναι τεταμένη ιδιαίτερα την Τετάρτη και την Πέμπτη που θα απεργεί σχεδόν όλη η Ελλάδα ενάντια στα σκληρά μέτρα.

Και τίθεται το ερώτημα.

Στην συζήτηση στην Βουλή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν θα είναι παρών ο κ.Παπανδρέου για να το υπερασπιστεί; Κι αυτό γιατί είναι ίσως μια από τις κρισιμότερες ψηφοφορίες και μέχρι σήμερα έχουμε μια προαναγγελθείσα παραίτηση ή ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, του κ.Ρομπόπουλου και αρκετούς βουλευτές και πρώην υπουργούς που απειλούν να το καταψηφίσουν.