OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Όχι φράχτη στον ΄Έβρο»,λένε παράγοντες της περιοχής.

04/01/2011 - 15:09
Share on FacebookShare on Twitter

Παρέμβαση που δεν θα επιλύσει το πρόβλημα της αθρόας εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα μας από την Τουρκία, χαρακτηρίζουν πολιτικοί παράγοντες, φορείς και κάτοικοι του Έβρου, την πρόθεση της ελληνικής πολιτείας να κατασκευάσει φράχτη μήκους 12,5 χιλιομέτρων στην περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας. 

   

Καθημερινά, περίπου 200 – 250 παράνομοι μετανάστες περνούν τον Έβρο, ενώ η κατασκευή του φράχτη που θα στηρίζεται σε σιδερένιους δοκούς ύψους 2,5 μέτρων, θεωρείται ότι θα συμβάλει στην αποτροπή τους να διέλθουν από τα συγκεκριμένα σημεία, που αποτελούν την κατ’ εξοχήν χερσαία «πύλη εισόδου», στο βόρειο τμήμα του ακριτικού νομού.

   

Εν τούτοις, οι κάτοικοι της περιοχής δεν πιστεύουν ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών θα μειωθεί, αφού τα σημεία διέλευσης, σε μια συνοριακή γραμμή μήκους περίπου 150 χιλιομέτρων, είναι πολλά, ενώ οι διακινητές συνεχώς ανακαλύπτουν και νέες διόδους.

   

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, χαρακτήρισε το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, ως μια «πρόχειρη λύση που δεν θα φέρει αποτελέσματα», ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα διαρκώς διογκώνεται και έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. «Από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο είναι απόσταση 150 χιλιόμετρα. Τι θα σταματήσει ένας φράχτης μόλις 12,5 χιλιόμετρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Πουλιλιός τονίζοντας ότι, το πρόβλημα της μαζικής διέλευσης έχει διαστάσεις και στην τοπική κοινωνία, αφού οι ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι μετανάστες, εισβάλλουν σε σπίτια και αναζητούν τροφή.

   

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηαναγνώστου, σε δηλώσεις του εκτιμά ότι, ο φράχτης δεν θα λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, καθώς τα κυκλώματα θα συνεχίσουν το «έργο» τους, μεταφέροντας τους παράνομους μετανάστες στην παρέβρια περιοχή (στις όχθες του ποταμού Έβρου) και όχι στα χερσαία σύνορα.

   

Η υπεύθυνη του τομέα Ενημέρωσης του γραφείου Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Καίτη Κεχαγιόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά του, αλλά με το να χτίζουμε τείχη, σπάνια δίνουμε ριζική λύση στα προβλήματα». 

   

Από την πλευρά της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΝ, σημειώνει πως «οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορούν να ανακοπούν σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, ούτε με την καταστολή, ούτε με φράκτες στα σύνορα. Απαιτείται μια ριζικά διαφορετική πολιτική υποδοχής και ένταξης των μεταναστών».



Related Posts

Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Η Ελλάδα θα δώσει στην Κύπρο όποια βοήθεια μπορεί να δώσει» [vids]

03/03/2026 - 12:59
Ένοπλες Δυνάμεις
ΥΕΘΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Σε πλήρη εφαρμογή τα πρωτόκολλα ασφαλείας – Καθημερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ με εντολή Δένδια

02/03/2026 - 10:29
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ – Ισραήλ και Ιράν

01/03/2026 - 10:53

Διαβάστε Επίσης

Ο εφιάλτης των Shahed: Το drone που κρατά ζωντανή την απειλή του Ιράν

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα δυτικά – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1910 καθελκύεται το θρυλικό «Αβέρωφ» στο Λιβόρνο της Ιταλίας

Ιράκ: Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ – Το Ιράν στοχεύει το Ιρακινό Κουρδιστάν

Τραμπ: «Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να συνοδεύει τα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ αν χρειαστεί»

ΗΑΕ: Πυρκαγιά στο αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι μετά από επίθεση ιρανικού drone [vids]

Παντελώς αβάσιμα τα fake μηνύματα SMS περί δήθεν «χορήγησης φύλλων πορείας», λένε πηγές του Στρατού

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υπόγεια μυστική πυρηνική εγκατάσταση κοντά στην Τεχεράνη» [vid]

Top News

Fake SMS για δήθεν «χορήγηση φύλλων πορείας» λένε πηγές του Στρατού

Ο Σταύρος Σβήγκος έδωσε spoiler για το «Porto Leone»: Το τέλος του Χρόνη θα είναι αυτό που του αξίζει

H Klavdia δημοσίευσε την πρώτη της κοινή φωτογραφία με τον νέο της σύντροφο

Ο Μπραντ Πιτ ετοιμάζεται για γυρίσματα στη Χαλκίδα - Ολοκληρώθηκαν οι απαιτητικές σκηνές στην Ύδρα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert