Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ο Άκης!

Προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατέθεσε ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος!

Ο κ.Τσοχατζόπουλος επικαλούμενος δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις βουλευτών που συμμετείχαν στη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων υποστηρίζει ότι έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητάς του κι επειδή στην Ελλάδα δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προσφύγει γι΄ αυτό στα δικαστήρια καταθέτει την προσφυγη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μερικά αποσπάσματα απ΄ όσα επικαλείται στη προσφυγή του ο πρώην ΥΕΘΑ:

Να σημειωθεί ότι την 22.05.2011 και πριν την έκδοση του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αλλά και της αμετάκλητης απόφανσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ενοχής μου ή όχι, ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος προέβη στις εξής διαπιστώσεις στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News (σελ. 24):

“Τι θα πούμε στον κόσμο; [Τίτλος], «Ε, ΔΕΝ ΗΤΑΝ και τόσο αφελής!» Για τον Άκη Τσοχατζόπουλου η παρατήρηση. Την έκανε ένας από τους μάρτυρες στην Προανακριτική (όχι δημοσιογράφος). Τι ήθελε να μας πει ο άνθρωπος; To πολύ απλό: «Μη περιμένετε να βρείτε “μαύρα” εκατομμύρια σε τραπεζικό λογαριασμό του Άκη». Δηλαδή οι-τύχον- δωροδοκηθέντες πολιτικοί δεν είναι και τόσο αφελείς, ώστε να φωτογραφηθούν και με τη «γίδα στην πλάτη». (Αν και αξιόπιστη πληροφορία αναφέρει ότι εντοπίστηκαν περίπου 800.000 ευρώ «ορφανά» σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην υπουργού. Αλλά μόνο το πόρισμα του ΣΔΟΕ (η έρευνα έχει φτάσει περίπου στο 40%) εντοπίστηκε τουλάχιστον 230 εκατομμύρια ευρώ σε …ανεξέλεγκτες πληρωμές (δηλαδή μίζες). Και αυτά παρά τα εμπόδια που συνάντησαν οι ελεγκτές. «Μας δίνουν πρωτόκολλα παραλαβής από όπου λείπουν οι ενδιάμεσες σελίδες», ξέσπασαν οι ελεγκτές, μιλώντας για κάποιος (λίγους) στο υπουργείο Άμυνας, οι οποίοι (ακόμα και σήμερα!) υψώνουν εμπόδια στην έρευνα. Δηλαδή, ψάχνουν οι βουλευτές στοιχεία και αυτοί τα κλειδώνουν … στους φωριαμούς! Αλλά πλέον τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι για την Προανακριτική. Ούτε τα τυχόν «στεγανά» του Υπουργείου Άμυνας, ούτε οι επτασφράγιστοι εξω-χώριοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Αρκούν οι ενδείξεις για την παραπομπή. Αυτές οι ενδείξεις- με σκληρή δουλειά-πρέπει να αναζητηθούν. Και να τεκμηριωθούν. Διαφορετικά τι θα πούμε στον κόσμο;”.
Στην προκειμένη περίπτωση ο βουλευτής-μέλος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης όχι μόνο προβαίνει σε δημόσιες κρίσεις διαρκούσης της Επιτροπής, αλλά διακινεί ασύστολα ψεύδη σε βάρος μου, όπως την αναφορά σε υποτιθέμενες αξιόπιστες πληροφορίες περί της ύπαρξης ποσού 800.000 ευρώ σε λογαριασμό μου.
Επιπλέον, στις 31.05.2011, ήτοι και πάλι και πριν την έκδοση του πορίσματος αλλά και της αμετάκλητης απόφανσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ενοχής μου ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προέβη στις εξής διαπιστώσεις σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό ΕΞΤΡΑ 3:
“Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (βουλευτής ΛΑΟΣ):… o κ. Μαντέλης είχε ο ίδιος παραδεχτεί ότι πήρε τα χρήματα από τη Ζίμενς, κάτι που ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει πει πουθενά …
Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ναι αλλά υπάρχουν τα στοιχεία, υπάρχουν κάποια στοιχεία.
(…)
Α. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Τι γίνεται με τα μέλη του ΚΥΣΕΑ κ. Βαρβιτσιώτη;
M. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: O κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε γιατί θεωρεί ότι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι όπως μας είπε στη Βουλή.
(…)
Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: … Εμείς θέλουμε να βγάλουμε ένα χαρτί που να το πάρετε και να καταλάβετε ότι αυτοί οι άνθρωποι που έγραψαν αυτό το πόρισμα των 20-30-40 έχουν αρχή, μέση τέλος σε μια ιστορία η οποία βρωμάει και ζέχνει. Αυτό θέλουμε να κάνουμε για να μη φτάσουν στο σημείο να μας κατηγορούν για κουκούλωμα.”.