Πρώτη «αποστολή» Ελευσινιώτη …με «άρωμα γυναίκας»!

Την εκπροσώπησή του σε ΝΑΤΟϊκό Συνέδριο στη Βουλγαρία στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του ΝΑΤΟ για την  “έξυπνη άμυνα” που προωθεί προσωπικά ο ΓΓ της Συμμαχίας κ. A.F. Rasmussen, ανέθεσε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Δημ. Ελευσινιώτη, ο υπουργός κ. Π. Παναγιωτόπουλος.

Πρόκειται  για την νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ για την έξυπνη άμυνα, την οποία προωθεί η Συμμαχία προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, χωρίς όμως να χάσει αμυντικές ικανότητες. Ο ίδιος μάλιστα ο κ.A.F. Rasmussen, τον περασμένο Φεβρουάριο, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, είχε αναφερθεί ειδικά στη χώρα μας, λέγοντας:

“Πρέπει χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν την τωρινή κρίση ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον αμυντικό τομέα. Να επικεντρωθούν στις αναπτύξιμες δυνάμεις παρά να δαπανούν τους λιγοστούς πόρους σε στατικές δυνάμεις που βρίσκονται ακινητοποιημένες σε στρατώνες».

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι  το ΝΑΤΟ έχει τους αυθύπαρκτους  λόγους του να προωθεί τις πολιτικές αυτές , μεταφέροντας το κόστος που προκύπτει από τον περιορισμό των πορων, στους εθνικούς προυπολογισμούς των κρατών. Ωστόσο μπορεί κάθε χώρα – εδώ μιλάμε για την Ελλάδα- να μεταφέρει  και να αποσπάσει από το μοντέλο που προωθεί το ΝΑΤΟ τις πολιτικές και τα στοιχεία εκείνα  που ενισχύουν παράλληλα την δική της άμυνα.Δηλαδή να αναζητά  η χώρα μας , ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης, εκείνα ακριβώς τα νέα στοιχεία, ώστε χωρίς σπατάλες οι Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυώνται την άμυνα και την ασφάλειά μας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον στην ιδιαίτερα θερμή περιοχή.Και αυτό είναι δύο φορές έξυπνη άμυνα…
Στην συγκεκριμένη περίπτωση  πρόκειται για  Συνέδριο με θέμα “το ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στην άμυνα και την ασφάλεια” το οποίο γίνεται στη Σόφια  α΄πο 9 μέχρι 11 Ιουλίου, με τη συμμετοχή υπουργών της Συμμαχίας. Είναι προφανές ότι ο Δ. Ελευσινιώτης, με την εμπειρία της αναδιοργάνωσης του Πολεμικού Ναυτικού  δεν επελέγη τυχαία για  αυτή τη διοργάνωση.