Σύναξη στο Φανάρι υπό τον Πατριάρχη.

  Υπό την προεδρία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου θα συνέρχεται στο Φανάρι, Σύναξη των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου, για να συζητήσει θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοινώθηκε από τον αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

   

Στη Σύναξη θα συμμετέχουν αυτοπροσώπως, οι πατριάρχες Αλεξανδρείας Θεόδωρος και Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ενώ τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο, που δεν μπόρεσε να παραστεί, αν και είχε αποδεχθεί πρώτος την πρόσκληση, θα εκπροσωπήσει ο επίσκοπος Απαμείας κ.κ. Ισαάκ.

   

Οι πατριάρχες και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μετά των αρχιερέων συνοδών τους και ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αντιοχείας, θα συγχοροστατήσουν με τον οικουμενικό πατριάρχη και τους ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου στη Θεία Λειτουργία, αύριο Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου εορτή της Ινδίκτου, και θα συνυπογράψoυν τον Κώδικα της Ινδικτου, την πράξη ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους.

   

Oi εργασίες της Σύναξης θα αρχίσουν την ίδια ημέρα στον Πατριαρχικό Ναό και θα περιστραφούν γύρω από τς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, και «μετά των Ορθοδόξων εν γένει πραγμάτων, περιλαμβανομένου και του θέματος της πορείας προς την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας»,