Συνάντηση Βενιζέλου-Γάλλων για τις φρεγάτες Fremm!

Κάτι τρέχει με τις φρεγάτες Fremm! Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Farnaud και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας DCNS (δημοσίων συμφερόντων) κ. Patrick Boissier. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων πρέσβης κ. Δημήτρης Χρονόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Δημήτρης Γεωργιόπουλος.

Η συνάντηση γίνεται λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση των ναυπηγείων Ελευσίνας ,από την οποία προέκυπτε ως συμπέρασμα ότι μόνο η απόφαση για την ναυπήγηση των γαλλικών φρεγατών θα μπορούσε να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την Ελευσίνα.

Η ανακοίνωση όμως αυτής της επαφής που δημιουργεί οπωσδήποτε κλίμα, για το πρόγραμμα γίνεται λίγο πριν αρχίσει και η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ. Το Βερολίνο έχει κάνει σαφές στην ελληνική πλευρά ότι «δεν είναι ώρα για συζητήσεις εξοπλισμών»,αλλά αν παρόλα αυτά ανοίξει τέτοια συζήτηση ,οι γερμανικές «προτάσεις» πρέπει να ακουστούν και να εξεταστούν.