OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τελικά μήπως να μάθουμε -με νούμερα- πόσο μας επιβάρυναν οι εξοπλισμοί;

14/06/2011 - 06:18
Share on FacebookShare on Twitter

  Το ανάθεμα που ρίχνουμε όλοι μας για το μαύρο οικονομικό μας χάλι,στους εξοπλισμούς,πρέπει να έχει ένα μέτρο. Δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμο και εύκολο άλλοθι όλων των κυβερνήσεων ο εξοπλισμός της χώρας. Άλλοθι που τελικά επέτρεψε να γίνονται μεγάλα…πάρτυ δισεκατομμυρίων  σ΄ άλους τομείς . Καιρός λοιπόν να μας πουν με αριθμούς πόσο μας επιβάρυναν οι εξοπλισμοί. Με συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία.

Το Onalert, έχει υποστηρίξει ότι από το 1996,όταν η κυβέρνηση Σημίτη έδωσε το πράσινο φως για το πιο αλόγιστο εξοπλιστικό πρόγραμμα, έχουν δαπανηθεί -σπαταληθεί αν προτιμάτε- 14 δις ευρώ. Πολλά λεφτά που σίγουρα αν δούμε τις μαύρες τρύπες στο οπλοστάσιό μας, είναι βέβαιο ότι δεν έπιασαν τόπο. Ακόμη κι έτσι όμως το νούμερο αυτό δείχνει ότι οι εξοπλισμοί δεν ήταν ο βασικός λόγος που πάμε για «φαλιμέντο».

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στην  κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε στις δαπάνες για τους εξοπλισμούς: 

«Ακόμα και ανεξάρτητα από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία, ο κ. Ερντογάν, παρά τις προσκλήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για ισόρροπη μείωση των αμυντικών εξοπλισμών, εμείς προχωρούμε αυτόνομα ακόμα και έξω από το μνημόνιο και το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, στον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών της χώρας με βάση τα εθνικά συμφέροντα, με βάση τους νέους επιχειρησιακούς στόχους που θέτουμε για τις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική άμυνα της χώρας στον 21ο αιώνα. 

    Θα έλεγα μάλιστα με μια δόση υπερβολής ότι θα έπρεπε – ακόμη κι αν δεν υπήρχε – να ανακαλύψουμε το μνημόνιο για να βάλουμε σε μια τάξη, σε ένα νοικοκύρεμα τις αμυντικές δαπάνες, που γνωρίζουμε όλοι μας πόσο επιβάρυναν την ελληνική οικονομία τα τελευταία 40 χρόνια».  

Καλό θα ήταν να μαθαίναμε πόσο είναι αυτή η επιβάρυνση,για να μπορέσουμε να τη συγκρίνουμε και με άλλες επιβαρύνσεις για τις οποίες περιέργως δεν γίνεται τόσος λόγος.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι οι εξοπλισμοί των ελληνικών ΕΔ ,μπορούν να διαχωριστούν από τις προθέσεις της Άγκυρας . Το τερατώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας του κ.Ερντογάν, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την εξοπλιστική φρενίτιδα της Άγκυρας,αλλά από την άλλη δεν μποπρούμε και δεν πρέπει να κηρύξουμε παύση …εξοπλισμών. Τουλάχιστον πριν κηρύξουμε -αν κηρύξουμε ποτέ- παύση πληρωμών.

 
Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποσυρθεί από το Ντονμπάς και να δημιουργήσει «ελεύθερη οικονομική ζώνη»

Κυριάκος Πιερρακάκης: Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Το τάνκερ που κατέσχεσαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας «κρυβόταν επί ένα μήνα», σύμφωνα με ανάλυση του AFP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Σιβέρσκ, «στον δρόμο» για Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ

Ρωσία: «Η Βρετανία να αποκαλύψει τι πραγματικά έκανε ο στρατιώτης της που σκοτώθηκε στην Ουκρανία»

ZN.UA: «Αυτά είναι τα 20 σημεία του νέου σχεδίου Τραμπ για την Ουκρανία» – Στη Ρωσία το Ντονμπάς, μη δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας

Μετά την ακύρωση των Constellation, το US Navy σχεδιάζει να αποκτήσει νέα κλάση φρεγατών ως το 2028

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Top News

Το «Στο Παρά Πέντε - 20 χρόνια μετά» έρχεται στο Mega την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 21:00

Φοινικούντα: Το «βαθύ λαρύγγι» και τα κινητά τηλέφωνα που «κάρφωσαν» τον ανιψιό και τον επιχειρηματία

Διαρροή - βόμβα: Οι ΗΠΑ θέλουν να αποσπάσουν τέσσερις χώρες από την ΕΕ ως μέρος του «Make Europe Great Again»

Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια ελέγχου - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert