Τετ α τετ Αβραμόπουλου με Αμερικανό πρέσβη.Τι θα συζητήσουν

Τη δεύτερη συνάντησή τους θα έχουν στο ΥΕΘΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ν.Σμίθ. Πρόκειται για κανονικό τετ α τετ και αναμένεται ότι η συζήτηση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί:

•Στη πρώτη συνάντηση που είχαν οι δυο τους,μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Δ.Αβραμόπουλος,προέκυψε το ζήτημα των αρμάτων μάχης Abrams, τα οποία είχαν «παγώσει».

•Τις τελευταίες ημέρες διακινείται σενάριο για ανάλογη υπόθεση και στον «αεροπορικό τομέα». Κάποιοι διαδίδουν ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να κάνουν πρόταση αλά Abrams και για αεροσκάφη ,εννοείται μεταχειρισμένα. Οι φήμες προβληματίζουν αλλά κανείς δεν μπορεί να πάρει θέση αν δεν γίνει πρόταση συγκεκριμένη με λεπτομέρειες.

•Ο Αβδραμόπουλος ετοιμάζει ταξίδι στη Τουρκία και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις σχέσεις των δύο χωρών πραμένει ζωηρό.Πολλοί εκτιμούν ότι οι τελευταίες κινήσεις του Αβραμόπουλου στα ελληνοτουρκικά -τηλεφώνημα με Νταβούτογλου,συνάντηση με Μπαγίς και αποδοχή πρόσκλησης για ταξίδι στη Τουρκία- έχουν την «αμερικανική εύνοια». Κάποιοι προχωρούν ακόμη παραπέρα δίνοντας άλλες διαστάσεις στο ρόλο του κ.Αβραμόπουλου και υπενθυμίζοντας τα ραντεβού του με τη «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ τη κα.Κριστίν Λαγκάρντ,αλλά και το «ιδιωτικό» ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Τουρκία προσδιορίζεται για το τέλος του μήνα ή τις αρχές Φεβρουαρίου.