Α/ΓΕΣ: Η αφιέρωση του Αλκιβιάδη Στεφανή στους τετράποδους κομμάντο του ΣΞ

Την δική του αφιέρωση στους τετράποδους κομμάντο του Στρατού Ξηράς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, έκανε ο Αρχηγός ΓΕΣ. 

Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία με έναν από τους στρατιωτικούς σκύλους, να ανταποκρίνεται άμεσα στο…»παράγγελμα» του συνοδού του. Στην λακωνική λεζάντα ο Α/ΓΕΣ έγραψε: Πιστός φίλος.  Σε κάθε περίπτωση ο Αντιστράτηγος Στεφανής δεν είναι ποτέ φειδωλός όταν αναφέρεται στην πολυδιάστατη προσφορά των στρατιωτικών σκύλων στο έργο του Στρατού Ξηράς. 

Μάλιστα προ μερικών μηνών, είχε αποκαλύψει ότι στην εμπροσθοφυλακή της δύσκολης αποστολής του Στρατού Ξηράς να επιτευγχθούν οικονομίες κλίμακος, βρίσκεται ο πιο πιστός…στρατιώτης. Για την ακρίβεια «στρατιωτίνα», που η «διμοιρία» με τους φύλακες της επιτρέπει στο ΓΕΣ, να εξοικονομεί 213.000 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για ένα θηλυκό στρατιωτικό σκυλί αναπαραγωγής, ράτσας γερμανικού ποιμενικού.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Στεφανή, μία τέτοια σκυλίτσα έχει γεννήσει 43 κουτάβια, τα οποία αξιοποιήθηκαν όλα από την υπηρεσία «και αυτή τη στιγμή εκτελούν καθήκοντα φρουρού σε 43 διαφορετικά σημεία και εγκαταστάσεις του Στρατού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια», όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Αρχηγού ΓΕΣ