OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Αναδρομικά στρατιωτικών: Αναλυτικά όλα όσα προβλέπει η ΚΥΑ για την επιστροφή των ποσών

04/12/2018 - 23:08
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Σήμερα αργά το βράδυ εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανάβει το πράσινο φως για την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια, ενώ λίγο πριν την έκδοση της ΚΥΑ σε ΦΕΚ είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν εφάπαξ και με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση.

Επιπροσθέτως η ΚΥΑ ορίζει σαφώς ότι για να μπορέσουν να γίνουν οι πληρωμές εντός του Δεκεμβρίου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων θα πρέπει να αποστείλουν τις παραπάνω καταστάσεις στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών πριν τις 21 του μήνα.

Αναφορικά με τις κρατήσεις και την φορολόγηση των ποσών, η ΚΥΑ ορίζει ρητά ότι τα ποσά που θα αποδοθούν στους δικαιούχους τους θα υπόκεινται στις προβλεπόμενες ασφαλιστικές και άλλες κρατήσεις που ίσχυαν κατά την περίοδο από 01/08/2012 έως 31/12/2016, ενώ το ποσό θα φορολογηθεί με συντελεστή 20%.

Στη συνέχεια, η ΚΥΑ αναφέρει ότι ως έτος κτήσης των ποσών θα θεωρηθεί το φορολογικό έτος 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα εφάπαξ επιδόματα δεν θα φορολογηθούν τμηματικά για κάθε προηγούμενο έτος από το 2012 ως και το 2016, όπως θα ήταν λογικό, αλλά θα φορολογηθούν το 2019 ως πρόσθετο εισόδημα του 2018.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η 27 Ιανουαρίου 2019 ορίζεται ως τελευταία η ημερομηνία μέχρι την οποία οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν, υποχρεωτικά, καταβάλει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά στους δικαιούχους.

Η πρόθεση, πάντως, του Υπουργείου Άμυνας είναι το χρήματα να έχουν καταβληθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ, με την μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Ολόκληρη η ΚΥΑ:

φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert