«Ανέντιμη η Γερμανία στο θέμα των αποζημιώσεων για την κατοχή»!

Αυστριακή εφημερίδα κι αυτό έχει σημασία δημοσιεύει άρθρο καταπέλτη κατά της Γερμανίας για την στάση που τηρεί στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Η εφημερίδα Der Standard χαρακτηρίζει ανέντιμη την στάση της Γερμανίας.

Η Βέρμαχτ διέλυσε την Ελλάδα. Οι Γερμανοί δεν άφησαν πίσω τους τίποτα άλλο παρά θάνατο και δυστυχία. Ανθρώπινες ζωές χαμένες άδικα από το θηρίο του ναζισμού. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά άδειασαν και τα ταμεία. Τι οφείλει να πληρώσει η Γερμανία που κάνει το “κορόϊδο”; 162 δις ευρώ τα έχει υπολογίσει ο Μανώλης Γλέζος.

Οι γερμανικές κυβερνήσεις συστηματικά κορόϊδευαν τους Έλληνες πολιτικούς με το επιχείρημα ότι θα δώσουν αποζημιώσεις όταν θα γινόταν η επανένωση των δύο Γερμανιών. Όταν αυτό συνέβη όλοι διαπιστώσαμε ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να “προστατευθεί” ξανά η Γερμανία. Όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο που όλοι έσπευσαν να τις σβήσουν χρέη και δάνεια για να μπορέσει η χώρα στην οποία γεννήθηκε και …μεγαλούργησε ο ναζισμός να κοκορεύεται για το “γερμανικό οικονομικό θαύμα”!

Γι΄ αυτό η αυστριακή εφημερίδα χαρακτηρίζει ανέντιμη την γερμανική στάση.

Η επιτροπή που έχει αναλάβει να καταγράψει τι χρωστάνε οι Γερμανοί έχουν καταλήξει σ΄ ένα ασυλληπτο νούμερο. 1,5 τρισεκατομμύριο δραχμές που δόθηκαν ως καταναγκαστικό δάνειο. Κι επειδή πολύ συχνά επισημαίνουν σ΄ όλους τους άλλους να τιμούν την υπογραφή τους οι Γερμανοί ξέρουν ότι έχουν μπλέξει .Υπάρχουν έγγραφα με υπογραφές κι έχουν πληρώσει και δύο δόσεις από το δάνειο. Συνεπώς δεν μπορούν να αρνηθούν ότι πήραν τα λεφτά.

Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν .