OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΑΝΥΕΘΑ: Εθνικός στόχος η ώθηση της οικονομίας από την ελληνική αμυντική βιομηχανία – ΦΩΤΟ

27/02/2019 - 17:56
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, παρέστη την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ακολουθούν σημεία από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο ΑΝΥΕΘΑ:

«Το 2019 αποτελεί μια νέα ευκαιρία στην πορεία της χώρας μας για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Αναφέρομαι σε όλο το πλέγμα της βιομηχανίας, όπου είναι ενταγμένη και η ιδιωτική. Η αμυντική βιομηχανία είναι και παραμένει σοβαρός πυλώνας για την ελληνική βιομηχανία και την ανάπτυξη της χώρας.

Χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και ταυτόχρονα αυτή η περιπέτεια της κρίσης που περάσαμε να διαμορφώσει έναν αναστοχασμό για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την οικονομία. Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να βγουν μπροστά, να επιλέξουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Τα προβλήματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας είναι δεδομένα και έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Δεν το λέω αυτό με την έννοια της στοχοποίησης των προηγούμενων. Συνιστά όμως μια πραγματικότητα, μια αλήθεια και πρέπει να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού και αξιολόγησης, προκειμένου να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Ο χώρος της αμυντικής βιομηχανίας την περίοδο της κρίσης όχι μόνο επιβίωσε, έστω και δύσκολα, αλλά και κατάφερε να αναπτυχθεί. Δίνοντας βάρος στην εξωστρέφεια και χρησιμοποιώντας, σε αντίθεση με άλλες βιομηχανίες, πολλές φορές και νέα εργαλεία.

Έχω πλήρη αντίληψη του υψηλού επιπέδου τεχνολογίας και των σημαντικών δυνατοτήτων που έχουν κατακτήσει οι ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις επιδόσεις τους στη διεθνή αμυντική αγορά.

Στο περιβάλλον που βρισκόμαστε είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με αυτό το πνεύμα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συντηρούμε τα απαραίτητα οπλικά μας συστήματα και μέσα και να προωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σύνεση, τα αναγκαία εξοπλιστικά προγράμματα, γιατί χρειάζεται να σεβόμαστε τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η ικανοποίηση των αναγκών μας μέσω της εγχώριας αμυντικής παραγωγής έχει προστιθέμενη αξία που αποκτά στρατηγική σημασία, γιατί προωθεί την έρευνα, ενισχύει την οικονομία και τη δυνατότητα ανάπτυξης της εγχώριας τεχνολογίας και δημιουργεί συνθήκες για την παραμονή στη χώρα μας υψηλής εξειδίκευσης τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού.

Έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των συμφερόντων ασφάλειας της χώρας μας, με τις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Μια προσπάθεια για την οποία νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Καταφέραμε με στοχευμένες και μεθοδικές κινήσεις να αποδείξουμε ότι οι σχέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των εταιρειών παραγωγής αμυντικού υλικού δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια σχέση εξάρτησης.

Είναι και πρέπει να είναι μια σχέση σεβασμού, συνεργασίας και διαφάνειας , που μπορεί και πρέπει να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αποτελεί το κλειδί και το σημείο αναφοράς αυτής της συνεργασίας.

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική έχει προχωρήσει σημαντικά. Η πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών στο νόμο περί προμηθειών για την ενίσχυση της ταχύτητας, της διαφάνειας, της ευελιξίας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του συστήματος προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι και αυτή πολύ σημαντική.

Ο νόμος είναι στο τελικό στάδιο, υπάρχει μικρή καθυστέρηση, αλλά θα ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και να διαμορφώσει μεγαλύτερη ευελιξία.

Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μέλλον, υπάρχει προοπτική στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτική αμυντική ιδιαίτερα ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την προώθησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις σχετικές ευρωπαϊκές εξελίξεις δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Η συνεργασία όλων των μορφών και κλάδων της αμυντικής βιομηχανίας μπορεί να δώσει την επόμενη περίοδο μεγάλη ώθηση στην οικονομία μας και αυτό είναι το στοίχημα για το 2019. Είναι εθνικός στόχος». 

Tags: ΑΝΥΕΘΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert