OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΑΟΖ : Και ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ ο Αβραμόπουλος – Ποιες επαφές του εκνεύρισαν την Άγκυρα

22/05/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Τουρκική επίδειξη δύναμης ή εκνευρισμός; Η εξήγηση για την απίστευτη ένταση των τουρκικών προκλήσεων που καλείται η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται κάπου στη μέση. Η Τουρκία θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της και την δύναμή της στο Αιγαίο, θέλει να “ταλαιπωρήσει” όσο το δυνατόν περισσότερο την ελληνική στρατιωτική μηχανή που μέσα στην οικονομική κρίση έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει, αλλά από την άλλη “μαρτυρά” και την ανησυχία της για την ελληνική κινητικότητα στις χώρες της “γειτονιάς” που έχουν σχέση με την υπόθεση της ελληνικής ΑΟΖ.

Κινητικότητα η οποία εκφράζεται κυρίως από τις επαφές και τα ταξίδια που μέσα στον τελευταίο μήνα έχει κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος , ο οποίος φαίνεται ότι πλέον λειτουργεί με “διπλό καπέλο”. Αυτό του ΥΕΘΑ αλλά και αυτό του ΥΠΕΞ.

Ανατρέχοντας στο ποιους είδε και που ταξίδεψε ο Αβραμόπουλος τις τελευταίες εβδομάδες, οποιοσδήποτε μπορεί να συμπεράνει ότι το θέμα της ΑΟΖ δεν μπορεί να μην συζητήθηκε έστω και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων που έχουν σημασία.

Σημαντικότερες όλων των επαφών ήταν αυτές που είχε ο Αβραμόπουλος στην Αίγυπτο.

Εκεί όπου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Sedky Sobhy στο Κάιρο και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Adly Mansour και τον υποψήφιο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, πρώην Υπουργό Άμυνας και αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Aρχιστράτηγο Abdel Fattah El-Sisi. Αμέσως μετά από την επιστροφή του δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρέσβη της Αιγύπτου Ahmed El Bidewy.

Η Αίγυπτος είναι η χώρα κλειδί για την υπόθεση της ΑΟΖ. Αν τα “βρούμε” με το Κάϊρο η Τουρκία απομονώνεται, διαφορετικά το πράγμα μπλέκει.

 Είχε προηγηθεί συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Zeev Elkin,παρουσία και του ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα. Και βέβαια υπήρξε και η συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Είναι ενθαρρυντικά όλα αυτά αν και είναι βέβαιο ότι η πολιτική ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας δεν βοηθά. Η πόλωση που επιδιώκεται μεταξύ των κομματικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στην προσπάθεια να μπει επιτέλους σε φάση επίλυσης ένα τόσο μεγάλο ζήτημα όπως αυτό της ΑΟΖ, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τουρκικές αντιδράσεις και ένταση.

Ίσως μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής -όποιο κι αν είναι αυτό- να πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνιστούν να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις τους ,πρέπει να βρούν τον κοινό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε χωρίς καμία έκπτωση και ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνά την χώρα σ΄ όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα. Και το θέμα της ΑΟΖ είναι ένα απ΄ αυτά.

Τέλος θα πρέπει να υπάρξει και ουσιαστική ενεργοποίηση του ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο


«Αργοναύτης» στην κυπριακή ΑΟΖ – Άσκηση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ για «ασύμμετρες απειλές»

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΑΙΓΥΠΤΟΣΑΟΖΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Λαβρόφ: Δεν «βέπει» λαμπρό μέλλον στις οικονομικές σχέσεις με ΗΠΑ – Για πιθανή συμφωνία 12 τρισ. προειδοποιεί ο Ζελένσκι

Συντριβή ελικοπτέρου AH-1S στη Νότια Κορέα – Το πλήρωμα υπέκυψε στα τραύματά του

MQ-28: Φονική η «Νυχτερίδα φάντασμα» στην έκδοση Block 3 – Περισσότερα όπλα, μεγαλύτερη εμβέλεια

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

KAAN: Με AI και «loyal wingman» το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς – «Mega deal» εξετάζει το Ριάντ [vid]

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Οδησσό

Top News

Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: Γίνεται πόλεμος, δεν είναι ότι κάποιοι γράφουν τη γνώμη τους

Ιωάννα Τούνη: Οι διακοπές χλιδής στη Σαουδική Αραβία μέσα από νέες εικόνες - Η πόλη που την «μάγεψε»

Η κόρη του Κώστα Μπακογιάννη, Δανάη - Θεοδώρα, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 60 μ. εμπόδια

Μαρία Καρυστιανού για τα «χαμένα» βίντεο από τα Τέμπη: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας - Ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert