OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο Σαμαράς, η ΑΟΖ και η «συνιστώσα» της κυβέρνησης που «χρυσαυγίζει»!

07/01/2013 - 08:01
Share on FacebookShare on Twitter

Το άγχος της βασικής “συνιστώσας” της κυβέρνησης, δηλαδή της ΝΔ ,για την “αρπαγή” ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο. Κι αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής μία άλλη «συνιστώσα» της κυβέρνησης επιρεάζει τον κεντρικό πυρήνα της ο οποίος αντί να καθήσει και να σχεδιάσει σοβαρά, με συνέπεια και σε βάθος μεγάλου χρόνου την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας , προσπαθεί να …συναγωνιστεί σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα την οργάνωση που προσπαθεί να γίνει κόμμα . Κι όταν δεν το καταφέρνει δείχνει έτοιμη ακόμη και να συνεργαστεί μαζί της!

Η «συνιστώσα» αυτή θεωρεί ότι η λεηλασία της εκλογικής δεξαμενής της ΝΔ δεν μπορεί να διακοπεί άρα καλή είναι …να υπάρχει μια επαφή! Το κακό είναι ότι στο βωμό των δημοσκοπήσεων και της ψηφοθηρίας θυσιάζονται ακόμη και πολύ σοβαρά θέματα όπως είναι αυτό της ΑΟΖ.

Οι πιέσεις για ΑΟΖ

Το χθεσινό άρθρο του Onalert για την ΑΟΖ και την απαραίτητη προετοιμασία που πρέπει να γίνει για την ανακήρυξή της, σχολιάστηκε από διπλωματικούς κύκλους, οι οποίοι δεν εξέφρασαν μόνο την σύμφωνη άποψή τους αλλά και τον έντονο προβληματισμό τους για τις “εμμονές κάποιων που κάνουν εμπόριο πατριωτισμού με το θέμα της ΑΟΖ”. Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν στο Onalert ότι “ο πρωθυπουργός έχει πλήρη ενημέρωση και άποψη για το θέμα της ΑΟΖ, η οποία σαφώς και δεν συμπίπτει με όσα γράφονται και λέγονται περί ανακήρυξή της έτσι χωρίς προετοιμασία και σχεδιασμό”.

Όσο για τους “ψιθύρους” που μιλούν για “έξωθεν διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις”, υψηλόβαθμος διπλωμάτης θυμίζει μέσω του Onalert ότι “και ο Ιωαννίδης με …διαβεβαιώσεις των ξένων έκανε το έγκλημα στη Κύπρο και είχαμε την εισβολή”.

Και φυσικά δεν μας διαφεύγει το “εξοπλιστικό παζάρι” που μήνες τώρα έχουν στήσει συγκεκριμένα κέντρα και προωθούν μέσω συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης,συμπτωματικά εξαιρετικά φιλικών και προς την Χρυσή Αυγή.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα της ΑΟΖ. Ακριβώς το αντίθετο . Η ΑΟΖ και τα όποια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου υπάρχουν σ΄ αυτή είναι εθνικός πλούτος που πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο και πιο προσοδοφόρο τρόπο. Για να γίνει αυτό πρέπει εμείς να έχουμε τον πρώτο λόγο. Και να μην τον παραχωρήσουμε με βιασύνες , “ψευτο-πατριωτισμούς” και “ψευτο-τσαμπουκάδες” που μπορεί να είναι πολλοί χρήσιμοι για την ψηφοθηρία οργανώσεων και κομμάτων, όχι όμως για τη χώρα.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη σ΄ αυτό το θέμα και θα χρειαστεί πραγματικά να γίνουν…αίσχη για να χάσει τη θέση ισχύος που κατέχει. Ας μην τα επιτρέψουμε. 

Tags: ΑΟΖΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟΑΕΡΙΟΣΑΜΑΡΑΣΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1950 αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί στην χώρα λόγω του Εμφυλίου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Top News

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συγκινήθηκε στον «αέρα» μιλώντας για τις μητέρες - Έχασε πρόσφατα τη δική του

Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία διοργάνωσαν γενέθλιο πάρτι για τον γιο του - Η εντυπωσιακή τούρτα με τους σούπερ ήρωες

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά από ατύχημα - Χειρουργήθηκε στα χέρια

Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε από την Άνδρο και φωτογραφήθηκε στο πλοίο από την κόρη της Μαρίνα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert