Αβραμόπουλος: «Δεν είχαμε ονειρευθεί μία Ευρώπη-λογιστήριο»

«Οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είχαν ονειρευθεί μία Ευρώπη-Λογιστήριο.

Θέλουν μία Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας οι λαοί να μπορούν να ζουν αρμονικά, με ειρήνη και ευημερία», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή με τον Ολλανδό ομόλογό του Frans Timmemans, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

 
Αβραμόπουλος για Κύπρο
«Την στιγμή που η Κύπρος, την παρούσα περίοδο, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση μετά την εισβολή, είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για διχοτόμηση».
«Όποιος επενδύει στη κρίση διαπράττει στρατηγικό λάθος».
 
Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στις δηλώσεις τους ότι η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και πως η Ευρώπη θα βγει από την κρίση πιο ενωμένη και πιο ισχυρή.
«Δεν υπάρχει κυπριακή, ελληνική ή ολλανδική λύση στην οικονομική κρίση. Η απάντηση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, μπορεί να είναι μόνο ευρωπαϊκή», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
 
Ολλανδός ΥΠΕΞ για Ντάισελμπλουμ
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ απέρριψε κατηγορηματικά τα περί επανάληψης του κυπριακού «μοντέλου» κουρέματος καταθέσεων και σε άλλες χώρες, που είχε υπονοήσει ο συμπατριώτης του Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem