OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Φλώρινα: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας» [pics, vid]

08/11/2024 - 16:28
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις «Ελευθέρια» που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024, στη Φλώρινα, για τη συμπλήρωση 112 ετών από την Απελευθέρωση της πόλης.

Ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ’ ΣΣ/ NRDC – GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη, παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο Ηρώων και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων.

Η σημερινή επέτειος της Απελευθέρωσης της Φλώρινας, όπως κάθε επέτειος, μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα μας.

Δεν πιστεύω και αποφεύγω να εκφωνώ ξύλινους πανηγυρικούς. Πιστεύω όμως βαθιά στην Πατρίδα μας, στη θρησκεία μας,… pic.twitter.com/0qbJJ6NxKm

— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 8, 2024

Οι δηλώσεις Δένδια

«Σαν σήμερα το 1912 ο ελληνικός στρατός εκπλήρωσε το όνειρο των προγόνων μας. Την 8η Νοεμβρίου και ενώ η πόλη είχε παραδοθεί την προηγούμενη διά των αντιπροσώπων της, στον Επίλαρχο Άρτη, η VI Μεραρχία με Αρχιστράτηγο τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο, μπήκε στην πόλη εντάσσοντάς την στον εθνικό κορμό. Σηματοδοτώντας την υλοποίηση του ονείρου της εθνικής μας ολοκλήρωσης, οδηγώντας στην απελευθέρωση και της υπόλοιπης Μακεδονίας.

Η σημερινή επέτειος, κάθε επέτειος, μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα μας.

Αυτό που οφείλουμε ως Έλληνες σήμερα είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη κάθε επετείου όχι μόνο ως θεσμικό καθήκον, αλλά και ως εκπαιδευτική δραστηριότητα για τις επόμενες γενιές.

Δεν πιστεύω και αποφεύγω να εκφωνώ ξύλινους πανηγυρικούς.

Δένδιας

Πιστεύω όμως βαθιά στην Πατρίδα μας, στη θρησκεία μας, στη γλώσσα μας, στις παραδόσεις μας, στη συλλογική εθνική μας μνήμη. Αυτά, ό,τι κι αν λένε διάφοροι στους σύγχρονους καιρούς, είναι τα ταυτοτικά στοιχεία του σύγχρονου Ελληνισμού.

Αποτελούν τις στέρεες άγκυρες στον αιώνα και τις εποχές της παγκοσμιοποίησης. Και είναι άγκυρες προστασίας του Ελληνισμού απ’ όλους τους κακούς καιρούς.

Σε αυτή την εποχή των ανακατατάξεων είναι το εθνικό μας χρέος να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στην ερχόμενη γενιά όσα παραδόθηκαν σε εμάς. Να δώσουμε και τις αξίες που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Να διασφαλίσουμε την κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την ανεξαρτησία μας, πάντα μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, πάντα μέσα στο πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασσας.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή μάς επιτρέπουν να ενεργοποιούμε τη συλλογική εθνική μνήμη, να συντηρούμε ζωντανή τη μνήμη των νεκρών, των αγώνων μας, να αντλούμε διδάγματα και τελικά να προσπαθούμε να χαράξουμε ένα καλύτερο μέλλον για το αύριο της Πατρίδας μας. Και μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό εφόσον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο προστάτης μας, ο πάροχος ασφάλειας στους πολίτες, στην κοινωνία, στην κάθε Ελληνίδα, στον κάθε Έλληνα, παραμένουν ισχυρές και επαγρυπνούν, έτοιμες να εκπληρώσουν και σήμερα το καθήκον τους», κατέληξε ο κ.Δένδιας.

Tags: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΥΕΘΑΦΛΩΡΙΝΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας «Η ελευθερία έχει κόστος» – Ιστορική πρώτη παρέλαση στο Μεσολόγγι με οπλικά συστήματα [vid, pics]

22/03/2026 - 17:33
Εθνικό Πλοίο
ΥΕΘΑ

Εθνικό Πλοίο: Θα εξυπηρετεί και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα – Συνάντηση Δένδια και Κικίλια

20/03/2026 - 19:44
Patriot
ΥΕΘΑ

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

19/03/2026 - 20:32

Διαβάστε Επίσης

Σάλος από τις αναφορές ότι η Ουγγαρία «έδινε αναφορά» στον Λαβρόφ για εμπιστευτικές συνομιλίες της ΕΕ

Λιμενικό Σώμα: Nέος Αρχηγός ο Αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς – Το βιογραφικό του

Επιμένει ο Τραμπ: «Το Ιράν θέλει συμφωνία, ίσως γίνει τις επόμενες 5 ημέρες» – Οι 3 χώρες που μεσολάβησαν

Ισραήλ: Νέο κύμα επιθέσεων στην Τεχεράνη – Ο στρατός απειλεί να βομβαρδίσει κι άλλη γέφυρα στο νότιο Λίβανο

Ιράν: «Η αποκατάσταση της ασφάλειας στα Στενά του Ορμούζ εξαρτάται από τον τερματισμό της επίθεσης των ΗΠΑ και του σιωνιστικού καθεστώτος»

ETME: Καθελκύστηκε επιτυχώς στη Σαλαμίνα η πλατφόρμα θαλάσσιας επιτήρησης USSPS

Ιράν: Δηλώνει άγνοια για «συνομιλίες» με τις ΗΠΑ – Υποστηρίζει ότι ο Τραμπ έκανε πίσω εξαιτίας των απειλών της Τεχεράνης

ΚΥΣΕΑ: «Ναι» σε αναβάθμιση MEKO, F-16 Block 50, αντιαεροπορικό «θόλο», υποδομές των F-35 και FOS στα C-27J

Top News

Ρία Ελληνίδου για Δημήτρη Αλεξάνδρου: Δεν ξέρω, δεν ήμουν εγώ στη φωτογραφία που δημοσίευσε

Ανδρέας Μικρούτσικος σε Φαίη Σκορδά: Αν στον γάμο σου, σου φέρω δώρο απ’ τη συλλογή Τσαγκαράκη, θα με παρεξηγήσεις;

Ψηφιακή κάρτα καυσίμων: Επιστρέφει το fuel pass για νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη -Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Στήθηκε ένα αδιανόητο φιάσκο, καλώ τον Φλωρίδη να παραιτηθεί»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert