Δένδιας μετά την πτήση με F-16 Viper: Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πιλότους και το προσωπικό της ΠΑ [pics, vid]

Την ευκαιρία να πετάξει με F-16 Viper από την 115 Πτέρυγα Μάχης είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του μετά την πτήση, στην οποία συνοδευόταν από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, εξήρε την ικανότητα των πιλότων, αλλά και όλου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, στους οποίους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε τόσο στην προμήθεια των Rafale και των F-16 Viper, αλλά και των F-35.

Ο ΥΕΘΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας, εκφράζοντας την πίστη πως σύντομα θα μπορούμε ως χώρα να παράγουμε οπλικά συστήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο Νίκος Δένδιας μετά την πτήση του με το F-16 Viper, πλαισιωμένος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ:

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης. Μιας ΠΜ που η έδρα της βρίσκεται στην Κρήτη, την περιοχή με την τεράστια στρατηγική σημασία. Όπως είναι και στρατηγικής σημασίας για το ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας.

Είχα πριν από λίγη ώρα τη μοναδική ευκαιρία να πετάξω με ένα F-16 και μάλιστα με ένα F-16 Viper, την πιό σύγχρονη εκδοχή του. Και να καταλάβω τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, την υποχρέωσή τους απέναντι στην πατρίδα.

Η Πολεμική Αεροπορία υπηρετεί δύο ρόλους: αποτελεί κατ αρχής βασικό πυλώνα αποτροπής της χώρας μας. Αλλά επίσης και σημαντικό πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Και θα ήθελα να πω ότι η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας. Αλλά και πέρα από αυτό, για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού.

Το ελληνικό Κράτος συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της ΠΑ. Η παραλαβή των Rafale, η παραλαβή των F-16 Viper, ενισχύουν τις Μοίρες μας. Υλοποιούνται προμήθειες οπλικών συστημάτων τα οποία αναβαθμίζουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές μας δυνατότητας. Όπως ξέρετε ήδη συζητάμε την απόκτηση και του F-35, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο της ατζέντας 2020-2030 η Ελλάδα προσπαθεί επίσης να αναγεννήσει, να αναδημιουργήσει την αμυντική μας βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να παράγουμε οπλικά συστήματα. Να παράγουμε εμείς οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητας και το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας.

Θα’ θελα όμως κυρίως με την ευκαιρία που βρίσκομαι σήμερα εδώ, να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της ΠΑ για την άριστη ανταπόκριση στα υψηλά τους καθήκοντα. Εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα ώστε τα αεροσκάφη να είναι έτοιμα να επιχειρήσουν και να προστατεύσουν την πατρίδα μας. Θα’ θελα λοιπόν στους πιλότους, αλλά και σε όλα τα στελέχη που υποστηρίζουν από το έδαφος και στο πολιτικό προσωπικό, να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας για τη μεγάλη συμβολή στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και να συγχαρώ τον παριστάμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον παριστάμενο Αρχηγό της Αεροπορίας για τα στελέχη τα οποία διοικούν».

Δείτε την δήλωση που έκανε ο κ. Δένδιας: