«Εγώ Θεό εσύ Αλλάχ» – Δώρα από την Γεννηματά στον Έβρο σε Έλληνα και Τούρκο φρουρό

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Καλάθι με ποτά και γλυκά ήταν το δώρο – μέρες που είναι – στον Τούρκο φρουρό στις  Καστανιές από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Φώφη Γεννηματά που επισκέφθηκε σήμερα και χθες μονάδες και ακριτικά φυλάκια στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού  κατά μήκος του Έβρου και έδωσε ευχές και δώρα στους Έλληνες στρατιωτικούς - μονίμους και στρατευμένους.

  Στις Καστανιές άκουσε τα Κάλαντα από την χορωδία, αντάλλαξε ευχές και για τους υπηρετούντες στο Ελληνικό φυλάκιο έκανε δώρο ένα ψυγείο  και από ένα mp3 σε όλους τους φαντάρους- ακολούθησε γεύμα με το προσωπικό και τους στρατιώτες.

 Ανάλογα δώρα και στο Φυλάκιο »ΕΦ126» :  τηλεόραση για το φυλάκιο και mp3 για όλους τους φαντάρους.- παντού τα κάλαντα , οι ευχές με όλους  και κουβεντούλα για το πως τα περνάνε εκεί »που τους έταξε η πατρίδα» για τον καθήκον. 

Η κ Γεννηματά επισκέφθηκε το στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ» και το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και το στρατιωτικό φυλάκιο «Γέφυρας Κήπων» όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της Ελληνικής Φρουράς και του Τουρκικού φυλακίου.
»Φεύγω από τον Έβρο με βαθιά πίστη στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, μόνιμο προσωπικό μα και τους κληρωτούς στρατιώτες μας που φυλάνε τα σύνορά μας» ανέφερε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης  η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.»Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους. Να έχουμε όλοι μας μια καλύτερη χρονιά με λιγότερες δυσκολίες και να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία.

Σε άλλες τις ομιλίες κατά την περιοδεία της χθες και σήμερα είπε μεταξύ άλλων:»Εδώ είναι τα Ελληνικά σύνορα και ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εδώ σήμερα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι η θέση της χώρας είναι και θα παραμείνει στην Ευρώπη», τόνισε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια από τις συγκεντρώσεις – και πρόσθεσε:
 
»Εθνική συνεννόηση»

 »Η Ελλάδα επιθυμεί την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, επιθυμεί   την ευημερία της Ευρώπης των λαών και όχι των αριθμών. Αυτή η προοπτική θέλει αγώνα και όσο αν φαντάζει δύσκολη στις μέρες που ζούμε, αποτελεί τον μόνο ασφαλή δρόμο για τον ελληνικό λαό και την πολιτική του ηγεσία.
 
Γιατί δεν ξεκινάμε τώρα. Δεν βρισκόμαστε στην αρχή, αλλά στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ζούμε όλοι δύσκολες στιγμές όμως έχουμε αρχίσει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
 
Μπορούμε να πετύχουμε την εθνική συνεννόηση, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα που δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά αποτελεί την προϋπόθεση για να πάμε μπροστά.Και με το βλέμμα στην Αθήνα τολμώ να πω ότι όλοι μας κρινόμαστε από τους πολίτες».
 
Για πλημμύρες και ρόλο Δ’ Σώματος Στρατού

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γεννηματά αναφέρθηκε ακόμη στις πλημμύρες λέγοντας : »Η επίσκεψη μου αυτή γίνεται  σε μια περίοδο δύσκολη για την περιοχή, που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πλημμύρες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν και στέκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών, κοντά σε όλες τις ανάγκες των ακριτών μας».
 
Η  κ.Φώφη Γεννηματά, που κινήθηκε και επί της οριογραμμής σε διάφορες περιοχές, σημείωσε ακόμη  : »Το Δ’ Σώμα Στρατού διαφυλάσσει τα εθνικά συμφέροντα σε μια στρατηγική περιοχή. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι απλά ασφαλής και σίγουρος χάρη σε εσάς. Είναι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις του».