Έκλαψε και πάλι ο Καμμένος: «Δεν μπορώ να τους επιτρέψω να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας»

Πρώτη Δημοσίευση: 2019-01-15 11:24:46
Τελευταία Ενημέρωση: 2019-01-15 12:18:23


Εμφανώς συγκινημένος ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε «ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας».

Στην απόφαση του να παραιτηθεί από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας».

Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, χαρακτηρίζοντας τον ως συνοδοιπόρο σε ένα δύσκολο ταξίδι 4 ετών.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τόσο όλους του διατελέσαντες Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, όσο και τους πρώην, αλλά και νυν Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων με τους οποίους συνεργάστηκε, τονίζοντας πως «ότι πετύχαμε αυτά τα 4 χρονιά είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Η πίστη στα ιδανικά και στις αξίες του έθνους. η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή είχαμε ως φάρο την εφαρμογή των συνταγματικών διαδικασιών, χαράζοντας μια πολιτική ανοιχτών θυρών για το ΥΠΕΘΑ.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ έφερε την διαφάνεια στο ζήτημα τον εξοπλιστικών, στέλνοντας τις ύποπτες υποθέσεις του παρελθόντος στην δικαιοσύνη. «

Αναφερόμενος στις κρίσεις ηγεσίας που έλαβαν χώρα κατά την θητεία του στο ΥΠΕΘΑ, δήλωσε ότι έγιναν απαλλαγμένες από πολιτικές παρεμβάσεις, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη για τα τυχόν λάθη που ίσως να έγιναν. «Αναλαμβάνω εγώ προσωπικά την ευθύνη για όποια λάθη μπορεί να έγιναν», τόνισε στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος.

Ο απερχόμενος Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα της θητείας του, κάνοντας ειδική μνεία στην αναβάθμιση των παρελάσεων και την ενίσχυση του ρόλου των Εθνοφυλάκων.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν καθημερινά ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση.

Ο απερχόμενος Υουργός αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της αναβάθμισης των F-16, των P-3 Orion, αλλά και τον ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, τονίζοντας ότι δεν ξεχάστηκε η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην ενεργητική αμυντική διπλωματία και την ενίσχυση μέσω αυτής της συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ιδιαίτερη αναφορά στον Εμίρη του Κατάρ έκανε ο Πάνος Καμμένος, ευχαριστώντας των Εμίρη για την παρέμβαση του στην απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Ενισχύσαμε τους στρατηγικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου τον περασμένο Δεκέμβριο» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Κατά την δήλωση του ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κυπριακό ελληνισμό.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο και για την επανασύσταση κρίσιμων υπηρεσιών, με κοινό στόχο όλων των δράσεων την μεγίστη εκμετάλλευση των πόρων που από το υστέρημα του δίνει ο ελληνικός λαός στις ΕΔ.

«Το προσωπικό των ΕΔ αποτελεί το κέντρο βάρους της αμυντικής μας ισχύος» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι επί υπουργίας τους αποκαταστάθηκαν οι αδικίες που είχαν υποστεί τα στελέχη των ΕΔ, με την επιστροφή των αναδρομικών και την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου.

Δηλώνω υπερήφανος που ήμουν πολιτικός προϊστάμενος σας» είπε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στα στελέχη των ΕΔ, προσθέτοντας «δεν υποστείλατε τη σημαία ούτε στιγμή. Όσο ζει ένας από εμάς δεν θα παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή του εδάφους μας».

Στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και το Έθνος

«Θα είμαι πάντα ένθερμος υποστηρικτής και συμπαραστάτης σας σε όποια θέση και να βρίσκομαι» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια που τον διαδέχεται ο Ναύαρχος Αποστολάκης, είπε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως η επιλογή του καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της πολιτείας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Παραδίδοντας την ηγεσία στον Ναύαρχο Αποστολάκη θέλω να δηλώσω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής που αναλαμβάνεις εσύ. ο ορισμός του ως υπουργού δείχνει την εμπιστοσύνη της πολιτείας στους στρατιωτικούς. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις το έργο μας.», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Αναφορά και στην ημέρα που ανέλαβε ως ΥΕΘΑ πριν από 4 χρόνια έκανε ο Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι τότε είχε στο νου του τα λόγια του Ματρώζου: «αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα τους, οι καπετάνιοι σαν και εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα».

Τέλος ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε την οικογένεια του από την οποία έλειψε τόσο καιρό, ενώ κλείνοντας την ομιλία τους δήλωσε ότι είχε σκοπό να εγκαταλείψει την πολιτική, όμως αισθάνεται την ευθύνη να συνεχίσει τον αγώνα για να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας.

«Ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά.

φωτογραφία Eurokinissi