OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Ελάτε για επενδύσεις στην Ελλάδα» – Ο ΥΦΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος στις Ινδίες

11/11/2013 - 20:34
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος μίλησε την Δευτέρα, ημέρα της Υπουργικής Συνόδου του ASEM (Asia Europe Meeting), που διεξάγεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Στην συνάντηση συμμετέχουν Υπουργοί και Υφυπουργοί Εξωτερικών από 48 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και το γενικό της θέμα είναι: «Bridge to Partnership for Growth and Development».

Στο ξεκίνημα της παρέμβασης στην Ολομέλεια με θέμα: «REVINING GROWTH»(Αναζωογονώντας την ανάπτυξη), ο κ.Γεροντόπουλος εξέφρασε τα συλληπητήρια και την αλληλεγύη του ελληνικού λαού προς τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, για τον φονικό τυφώνα που έπληξε τις δυο αυτές χώρες αφήνοντας πίσω του χιλιάδες θύματα.

Στην ομιλία του για την ανάπτυξη, ο κ.Υφυπουργός τόνισε: » Η Ασία και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται έτσι ώστε να αποφθεχθούν  απότομες στρεβλώσεις. Αυτό προϋποθέτει μεγαλύτερη έμφαση στον οικονομικό «πυλώνα» του ASEM και συχνές συναντήσεις μεταξύ οικονομικών ειδικών, πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών και από τις δύο πλευρές. Οι δυο εταίροι έχουν να κερδίσουν από μια ειλικρινή ανταλλαγή σε αυτές τις κοινές οικονομικές προκλήσεις.  Αυτός ο διάλογος θα ωφελήσει τους διμερείς Ασιατικο-Ευρωπαϊκούς οικονομικούς δεσμούς αλλά και επιπλέον θα προσφέρουν την τόσο αναγκαία ώθηση στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε ιδέες για την προώθηση ενός παγκόσμιου ρυθμιστικού πλαισίου για τις οικονομικές αγορές που θα περιορίσει τις υπερβολές και θα μειώσει τις ανισσοροπίες. Προωθώντας ευκαιρίες για εταιρίες, επενδυτές και τη βιομηχανία. Ειδικά από την Ελληνική προοπτική, οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη είναι δομικά και άρρηκτα συνδεδεμένα. Αυτή η διασύνδεση θεωρείται ως θέμα υψίστης προτεραιότητας για την επερχόμενη Ελληνική προεδρία. Πιο συγκεκριμένα,  η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση χρέους.

Καθότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα άλματα βελτίωσης  στον τομέα της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, ο τρέχων στόχος είναι η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες παρέχουν σταθερή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Η Ελλάδα παραμένει ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις σε τομείς όπως οι μεταφορές, ναυπηγία, ενέργεια και τουρισμός».
Την Τρίτη, δεύτερη μέρα της συνόδου ASEM, o κ.Γεροντόπολος θα συμμετέχει στην σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών υπό περιορισμένη σύνθεση και η παρέμβαση του θα έχει θέμα: «EVENTS IN THE SOUTHERN MEDITERRANEAN: DEMOCRATIC TRANSITION AND SOCIO-ECONOMIC DEVELOPMENT» (Εξελίξεις στη Νότια Μεσόγειο. Δημοκρατική και κοινωνικοοικονομική μετάβαση).
 

Tags: ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert