OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Έλληνες Στρατιωτικοί: «Θα συνεχίσουμε την πίεση μέχρι να γυρίσουν στην πατρίδα» δήλωσε ο Παπαδημούλης

13/07/2018 - 11:50
Share on FacebookShare on Twitter

 »Θα συνεχίσουμε την κλιμάκωση και την πίεση μέχρι έως ότου τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν στην πατρίδα, στο στράτευμα και στις οικογένειές τους» τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» και πρόσθεσε: «συνεχίζουμε και εντείνουμε τη διεθνή κινητοποίηση και τον κλοιό πιέσεων προς τον Ερντογάν προκειμένου να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, τις αρχές καλής γειτονίας, γιατί είναι πρωτοφανές για μια χώρα του κόσμου να κρατά, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί καν κατηγορίες, δυο στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης, υψίστης ασφαλείας, όταν οι πάντες γνωρίζουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και στην Τουρκία, ότι τέτοια περιστατικά τού να μπαίνουν κατά λάθος για λίγα μέτρα κάποιοι Έλληνες ή κάποιοι Τούρκοι σ’ εκείνο ειδικά το σημείο των συνόρων, συνέβαιναν κατά δεκάδες στο παρελθόν και λυνόντουσαν μέσα σε λίγες ώρες με συνεννόηση και ρύθμιση ανάμεσα στους στρατιωτικούς διοικητές των δύο πλευρών».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επισήμανε ακόμα πως «ο Ερντογάν δεν είναι τόσο δυνατός, όσο θέλει να φαίνεται, γιατί έχει τεράστια προβλήματα η οικονομία του, η λίρα έχει υποτιμηθεί 28% από τις αρχές του χρόνου, υποβαθμίζεται η προοπτική της τουρκικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους και επιπλέον έχει πάρα-πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα και κατά την εκτίμησή μου είναι υποχρεωμένος αργά ή γρήγορα να βάλει νερό στο κρασί του τόσο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο απέναντι και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Υπογράμμισε, δε, πως σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει «να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ενωμένοι και έντονα, κρατώντας το θέμα ψηλά στην προτεραιότητα έως ότου η τουρκική στάση αλλάξει» καθώς «κανείς στη διεθνή σκηνή δεν αποδέχεται ένα ανατολίτικο παζάρι συμψηφισμού δύο εντελώς ανόμοιων υποθέσεων, των οκτώ που ήρθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο- και χειρίζεται το θέμα και σωστά η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη- και των δύο που συνελήφθησαν και κρατούνται για ένα ήσσονος σημασίας παράπτωμα».

Απηύθυνε, μάλιστα, μια έκκληση, το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να είναι στο χειρισμό του ένα θέμα όχι μόνο υψίστης προτεραιότητας, αλλά και απόλυτης εθνικής ενότητας και συνεννόησης, καθώς «δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια μέσα στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια η Άγκυρα».

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε επίσης «λάθος» την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρόσφατη ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, επισημαίνοντας πως «παραδοσιακά συμβαίνει και επιβάλλεται όταν κάποιος Έλληνας, δημόσιο πρόσωπο, πηγαίνει στο εξωτερικό προσκαλούμενος, αποδεχόμενος μια πρόσκληση, προηγείται μια ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert