OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Έρχεται η ώρα της αλήθειας για την στιγμή της σύλληψής τους

15/08/2018 - 10:52
Share on FacebookShare on Twitter

Επί ελληνικού εδάφους, ελεύθεροι μετά από σχεδόν πεντέμισι μήνες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μπορούν πλέον να περιγράψουν πλήρως όλα όσα έγιναν στις αρχές Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου, όπου και έπεσαν στα χέρια των Τούρκων.

Ήταν 03:18 όταν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πάτησαν ξανά ελληνικό έδαφος μετά από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Οι στιγμές στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν συγκλονιστικές. Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Κούκλατζης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το προεδρικό αεροσκάφος άλλαξαν αμφίεση. Φόρεσαν τη στολή τους. Υπήρχε λόγος. Στο αεροδρόμιο περίμενε ένα άγημα για να τους αποδώσει τιμές, καθώς κράτησαν ψηλά τη Σημαία. Ο υπουργός Άμυνας ήταν ο πρώτος που τους υποδέχθηκε στην Ελλάδας και ο πρώτος που τους αγκάλιασε πριν τους… παραδώσει στην αγκαλιά των γονιών τους.

Η λέξη “υπηρεσιακά” που χρησιμοποίησε ο νεαρός Ανθυπολοχαγός μαρτυρά ότι πλέον ήρθε η ώρα που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα αποκαλύψουν όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της περιπολίας στις Καστανιές του Έβρου, όταν έπεσαν πάνω σε Τούρκους στρατιώτες.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί στο προγραμματισμένο περίπολο που έκαναν στην γραμμή σε δασική περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με Τoύρκους στρατιώτες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του. Ήταν επιλογή του να μην γίνει χρήση όπλων. Ήταν επιλογή του να μην υπάρξει θερμό επεισόδιο.

Πίστευε ίσως και ο ίδιος ότι και αυτό το επεισόδιο θα έληγε όπως δεκάδες άλλα στο παρελθόν, όταν με απλή συνεννόηση των διοικητών των μονάδων οι στρατιώτες που από λάθος είχαν περάσει τα σύνορα και εντοπίζονταν επέστρεφαν στις μονάδες τους στην άλλη πλευρά.

Αυτή τη φορά ωστόσο φάνηκε ότι οι Τούρκοι είχαν άλλη ατζέντα. Οι δυο στρατιωτικοί τώρα μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια στους ανωτέρους τους τι έχει συμβεί εκείνα τα δραματικά λεπτά. Να δώσουν απαντήσεις για τη φημολογούμενη ενέδρα με στόχο τη σύλληψή τους.

Αποδείχθηκε ότι ο Ερντογάν ακολούθησε και στην δική του περίπτωση της “διπλωματία των ομήρων”, τώρα ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας θα μπορέσουν να δώσουν λεπτομέρειες για την τουρκική επιχείρηση που οδήγησε στην πολύμηνη κράτησή τους και τους εκβιασμούς Ερντογάν.

Tags: ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

16/03/2026 - 13:10
Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58

Διαβάστε Επίσης

IDF: «Πλήξαμε αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου «πανηγυρίζει» για την «εξόντωση» του Λαριτζάνι: «Ευκαιρία για τους Ιρανούς να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους»

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε κορυφαίος αξιωματούχος του Τραμπ λόγω του πολέμου στο Ιράν – «Δεν ήταν απειλή για εμάς, μας πίεσε το Ισραήλ»

UVEX 1/26: Ακυρώθηκε η άσκηση με drones του Πολεμικού Ναυτικού στον κόλπο των Μεγάρων, λόγω καιρού

Στενά του Ορμούζ: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν να περνάνε σε μικρή ροή, λέει ο Λευκός Οίκος

Αλί Λαριτζανί: Ο άνθρωπος του μηχανισμού που έγινε ο de facto ηγέτης του ιρανικού καθεστώτος

Ιράν: Περίπου 300 μέλη της δύναμης Basij σκοτώθηκαν τη νύχτα από ισραηλινά πλήγματα

Λίβανος: Νεκρός ένας στρατιώτης από ισραηλινό πλήγμα – Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό

Top News

Μπάμπης Λαζαρίδης για Αγγελική Ηλιάδη: Μου τα έχει πει όλα η μητέρα μου, δεν μου έλειψε η πατρική φιγούρα

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου σκηνοθετεί τη Rosalia στο «La Perla» - Δείτε το βίντεο

Δήμητρα Αλεξανδράκη για Ιωάννα Τούνη: Χάνονται ζωές στον πόλεμο και κάθονται τα σκουπίδια και την βρίζουν

Γιώργος Λάγιος: «Για να πάω τώρα στο Real View θέλω μισό εκατομμύριο ευρώ, ρεαλιστικό νούμερο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert