ΕΝΦΙΑ 2018: Το μπουγιουρντί του έρχεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες

Την Κυριακή τον περιμέναμε, Δευτέρα ή Τρίτη θα μας… έρθει ο ΕΝΦΙΑ για το 2018. Η εκκαθάριση ολοκληρώνεται και το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μάθουν τη «λυπητερή» για φέτος.

Από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράξει 2,65 εκατομμύρια ευρώ. Τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, επρόκειτο να «ανέβουν» στο Taxisnet την Κυριακή (26.08.2018). Αλλά κάποια μικροπροβλήματα πήγαν πίσω τη διαδικασία και πλέον τα… ραβασάκια θα φτάσουν στα χέρια των 6,5 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων το αργότερο έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι πως τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Για πολλούς, περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, θα τους περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη αφού θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αντίθετα θα υπάρξει και ένας σημαντικός αριθμός που θα δουν μειώσεις. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερα ανήκουν τους αποκαλούμενος μη προνομιούχους. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση είναι για τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία για τις 31 Ιανουαρίου του 2019.

Ένα άλλο κακό νέο, το οποίο οι ιδιοκτήτες θα το βρουν μπροστά τους, είναι ότι αναμένεται να υπάρξουν νέες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και το 2019 αλλά και το 2020. Αλλαγές για τις… φτωχογειτονιές και τις λαϊκές συνοικίες, όπου εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις αντικειμενικές και τις εμπορικές αξίες, καθώς η κυβέρνηση δεν «τόλμησε» να προχωρήσει τη διαδικασία, σημαίνει πρόσθετες επιβαρύνσεις και στους φόρους μεταβίβασης αλλά και στον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr