OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Επιστροφή αναδρομικών: “Λύνει τα χέρια” της κυβέρνησης το πλεόνασμα

17/02/2018 - 13:02
Share on FacebookShare on Twitter

Αισιοδοξία για την υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής των αναδρομικών στο εν ενεργεία προσωπικό αλλά και στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργούν τα επίσημα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και συγκεκριμένα το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος – “μαμούθ” των 2,7 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ έναντι 248 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει ο Προυπολογισμός τον Ιανουάριο του 2017.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Άλλωστε η τάση αυτή των στοιχείων συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του πλάνου που έχει εκπονηθεί από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποκατάσταση που πρέπει να ξεκινήσει το αργοτερο από τον ερχόμενο Οκτώβριο σύμφωνα με την προθεσμία της Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως είχε αποκαλύψει το ΟnAlert η οκτάμηνη προθεσμία κάθε άλλο παρά θορύβησε την κυβέρνηση και ειδικότερα τους επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου.

Διαβάστε εδώ τι είχε αποκαλύψει το OnAlert

Κι αυτό γιατί καταρχήν τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα έχει παρέλθει η ημερομηνία ολοκλήρωσης του προγράμματος. Άρα, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, θα έχουν αρθεί και οι αυστηρές προβλέψεις του, που θα καθιστούσαν υποχρεωτική την εγγραφή της συνολικής δαπάνης στον φετινό προϋπολογισμό, παρά την τμηματική καταβολή της, ανοίγοντας μια “μαύρη τρύπα”.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, ο μέσος όρος των ποσών που θα πιστώνονται κάθε μήνα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με βάση την προβολή των στοιχείων, και στις δυο εκδοχές της μελέτης που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, ανέρχεται στα 100 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην μελέτη περιλαμβάνονται και πίνακες με την αντίστοιχηση των δικαιούχων με τα αναλογούντα ποσά. «Ξέρουμε με ονοματεπώνυμο και ακρίβεια σεντ τι έχει λαμβάνειν ο καθένας» έλεγε υψηλόβαθμη πηγή στο OnAlert.

Tο σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπεται να γίνει μάξιμουμ σε 60 δόσεις. Η έναρξη της καταβολής τους τοποθετείται χρονικά για τον προσεχή Οκτώβριο με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει  τον Νοέμβριο.

Tags: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΣΤΕ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert