Θρίλερ με σκάφος νότια της Κρήτης. Ποιοι επιβαίνουν,γιατί είναι σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές

Θρίλερ μ΄ ένα σκάφος με Φιλανδική σημαία που μεταφέρει ακτιβιστές για τη Γάζα. Για τρίτο 24ωρο το σκάφος Estelle, πλέει νότια της Κρήτης ,με το Ισραήλ να έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το ταξίδι του για τη Γάζα.

Onalert Newsroom
Θρίλερ με σκάφος νότια της Κρήτης. Ποιοι επιβαίνουν,γιατί είναι σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θρίλερ μ΄ ένα σκάφος με Φιλανδική σημαία που μεταφέρει ακτιβιστές για τη Γάζα. Για τρίτο 24ωρο το σκάφος Estelle, πλέει νότια της Κρήτης ,με το Ισραήλ να έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το ταξίδι του για τη Γάζα.

Στο σκάφος επιβαίνουν 17 ακτιβιστές από Καναδά,Ισραήλ,Νορβηγία,Σουηδία και ΗΠΑ.

Το Estelle,το οποίο απέπλευσε από τη Σουηδία, είχε πιάσει λιμάνι στη Νάπολι της Ιταλίας απ΄ όπου ξεκίνησε για το ταξίδι προς τη Γάζα το περασμένο Σάββατο. Από προχθές όμως και μετά από τις ισραηλινές απειλές παραμένει νότια της Κρήτης ,αποφεύγοντας να “πιάσει” σε κάποιο ελληνικό λιμάνι. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ελληνικές αρχές θα “μπλοκάρουν” τον πλου του προς τη Γάζα.

Μια δεύτερη εκδοχή που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Αθήνα, είναι ότι το Estelle αναμένει και ελληνικό σκάφος ή σκάφη προκειμένου να πλεύσουν μαζί προς τη Γάζα. Το Λιμενικό είναι σε επιφυλακή στη Κρήτη ,προκειμένου να εντοπίσει οποιαδήποτε κίνηση ακτιβιστών, αφού η Αθήνα έχει λάβει μήνυμα ότι οι ισραηλινοί δεν θα διστάσουν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τον πλου σκαφών προς τη Γάζα. 


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Ηχηρό μήνυμα» Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στην Τουρκία για τουρκολιβυκό μνημόνιο και καλώδιο GSI: Τριμερής συνάντηση για αμυντική συνεργασία

Οι τρεις πλευρές καταδίκασαν εκ νέου το τουρκολιβυκό μνημόνιο και έστειλαν «μήνυμα» στην Τουρκία για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Γκάντι Άιζενκοτ σε συνδυαστική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το κόμμα Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τοράχ αποσύρει τη στήριξη στον Νετανιάχου – Υπέρ Άιζενκοτ η Αραβική Λίστα

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως η παράταξη δεν πρότεινε κανέναν βουλευτή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, περιορίζοντας τη στήριξη στον Νετανιάχου στις 46 έδρες