Έξοδος στις αγορές στην επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου και η άποψη ενός ναυάρχου

Μεγάλη συζήτηση, αντιπαράθεση μάλλον και μάλιστα έντονη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την “έξοδο” της Ελλάδας στις αγορές. Και οι στρατιωτικοί που δεν ξεχνούν ποτέ την ιστορία δεν μπορούν να μην προσέξουν την σύμπτωση : Σήμερα είναι η επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Πολλοί από τους στρατιωτικούς που έχουν αποστρατευθεί έχουν εμπλακεί με πολιτικούς σχηματισμούς ,κυρίως νέους . Ένας απ΄αυτούς ο γνωστός για την επιλογή του να παραιτηθεί λόγω της άποψης που εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος περί “αυτιστικών στρατιωτικών”. Ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος ,αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών προσεγγίζει το θέμα της “εξόδου” μας στις αγορές με ψυχραιμία και γράφει:

“Αλήθεια:
Κάναμε τόσες θυσίες για να έχουμε πλεονάσματα, δανειστήκαμε άλλο ένα ΑΕΠ σχεδόν, και θριαμβολογούμε που θα βγούμε στις αγορές για να ξαναδανειστούμε;

Μα με τόσες θυσίες πραγματικές και τόσες μεταρρυθμίσεις (;;;) που έγιναν (;) γιατί θα ξαναβγούμε στις αγορές (;). Μα είναι προφανές ! Θα ξαναρχίσουμε το κύκλο του δανεισμού για να ξεπληρώσουμε τις δυσβάστακτες δόσεις των παλαιών χρεών με την ίδια λογική του παρελθόντος. Δανειζόμαστε για να ξεχρεώσουμε το παληό χρέος !!!

Συνεπώς πριν να βγούμε στις αγορές, αυτό που χρειάζεται επιτακτικά είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους!!!!!!!!
Είναι το κομβικό σημείο που θα κάνει το χρέος βιώσιμο, θα μειώσει την ανάγκη νέου δανεισμού και τα επιτόκια, και θα αλλάξει το κλίμα στην οικονομία.

Μόνο έτσι θα μας βοηθήσουν πραγματικά οι σύμμαχοί μας οι Ευρωπαίοι, εάν δεν θέλουν να ξανακυλήσουμε σε νέα μέτρα, σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες και στη θανάσιμη (τελικά) αγκαλιά των δανειστών”.