Φωτιές στην Αττική: Στο ΕΘΚΕΠΙΧ Καμμένος – Κουβέλης και οι Αρχηγοί των Επιτελείων

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Φώτης Κουβέλης, και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

Παρακολουθούν και συντονίζουν σε πραγματικό χρόνο την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης με την αποστολή στην περιοχή του Ζούμπερι της Φ/Γ και του Α/Τ Ικαρία προκειμένου να επιβιβάζουν τον εγκλωβισμένο στις παραλίες κόσμο. 

Ήδη από τις 21.45 και μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου, υπό τις οδηγίες του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, στο ΕΘΚΕΠΙΧ  μπήκε πρώτος ο Αναπληρωτής Υπουργός ΕΘνικής Άμυνας με τον Α/ΓΕΣ, τον Α/ΓΕΑ, τον Α/ΓΕΝ και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ για την επισκόπηση της υλοποίησης των πρώτων σταδίων της επιχείρησης. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 23.20 το βράδυ τέθηκαν σε ετοιμότητα άμεσου απόπλου το Α/Τ Ρόδος προσωπικό και λέμβοι της επίλεκτης Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών. Σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλα πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, έτοιμα να συνδράμουν και αυτά στην επιχείρηση. 

Το σχέδιο υλοποιείται υπό τον άμεσο συντονισμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος λαμβάνει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφοριες σπεύδουν στην περιοχή πλωτά του λιμενικού για να συνδράμουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού καθως εκατοντάδες άτομα έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην παραλία. Μεταξύ αυτών και τουλάχιστον 650 που φιλοξενούνταν στα ΚΑΑΥ του στρατού ξηράς και της ΠΑ οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.