Γιατί η διαδοχή του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει

Ο Α/ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει αποσκευές αλλά και επιτελείο για να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τη νέα του θέση ,αυτή του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Η πρώτη μέρα στη νέα θέση θα είναι η 6η Νοεμβρίου, αλλά αρκετά πριν θα πρέπει να έχει παραδώσει τα καθήκοντά του στον “διάδοχό” του.

Θα λέγαμε ότι η διαδικασία διαδοχής έχει ήδη καθυστερήσει! Κι αυτό γιατί ζούμε πλέον καταστάσεις οριακές ως χώρα και αυτό αφορά και στις ΕΔ. Επειδή έχουμε μπει στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου κι επειδή τα πρβλήματα των ΕΔ είναι μεγάλα δεν είναι εύκολα κατανοητό ,γιατί η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει από τώρα ποιος θα είναι ο διάδοχος του Κωσταράκου,ώστε να υπάρξει χρόνος για μία όσο το δυνατόν πιο ομαλή διαδικασία στην ανάληψη των καθηκόντων του επόμενου Α/ΓΕΕΘΑ. Θα είναι χρήσιμο για τον επόμενο Αρχηγό να έχει το χρόνο να συνεργαστεί με τον “παλιό” και να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα τα επείγοντα προβλήματα που αναμένουν λύση …από χθες.

Επαναλαμβάνουμε ότι ζούμε “ειδικές καταστάσεις” και γι΄ αυτό θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράδοξο σ΄ αυτές τις σκέψεις για άμεσες αποφάσεις. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον κ.Κωσταράκο ο οποίος φεύγει … “πλήρης ημερών”, ούτε με τον διάδοχό του. Όποιος κι αν είναι θα πρέπει να έχει εικόνα από πρώτο χέρι για το τι θα έχει να αντιμετωπίσει. Θα διαπιστώσει σύντομα ότι θα έχει πάρα πολύ δουλειά. Γιατί τα τέσσερα τελευταία χρόνια τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για να ανακουφιστούν στο ελάχιστο έστω οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις ΕΔ.

Επιπλέον είναι φυσιολογικό ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ λόγω των προετοιμασιών του για την μεταπήδηση στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ,να μην έχει ούτε το χρόνο, άλλα ούτε την απαραίτητη συγκέντρωση στα τρέχοντα ζητήματα.

Καλό θα είναι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να ξεκινήσει λοιπόν τις απαραίτητες διαδικασίες για να ληφθεί απόφαση για τον διάδοχο του Κωσταράκου .