Με ναύτη Καμμένο η ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ στο Καστελόριζο: Το tweet του ΥΕΘΑ

Με ανάρτηση του στο twitter αποφάσισε να μοιραστεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την χαρά και την τιμή που ένιωσε κατά την ορκωμοσία του στρατεύσιμου γίου του, ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στην ανάρτηση του ο ΥΕΘΑ, αναφέρει ότι κατά την θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε την ύψιστη τιμή να ορκίσει πάνω από 70 σειρές στρατευσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας πως σήμερα είχε την ευκαιρία να νιώσει αυτή την τιμή και από τον ρόλο του πατέρα.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους νέους στρατεύσιμους, ζητώντας από την Παναγία είναι δίπλα τους και να τους προστατεύει.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας θα υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του στην TΠK «ΓPHΓOPOΠOYΛOΣ» η οποία συμμετέχει στη δύναμη επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου και επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου με έδρα το Καστελόριζο όπου βρίσκεται από 29/11/2018.

Ο Υπουργός Άμυνας στο πλαίσιο της ομιλίας του δήλωσε τα εξής :

«Η γεωγραφική θέση της χώρας μας, περιβαλλόμενη από θάλασσα, με χιλιάδες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, όρισε την ιστορική μοίρα μας ως λαό μέσα στους αιώνες.

Η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους, ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. Η μεγάλη παράδοση του Πολεμικού μας Ναυτικού, μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας, γιατί Ελλάδα και θάλασσα, είναι εξ’ ορισμού, έννοιες αλληλένδετες.

Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε, τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας.

Ζούμε σε μια εποχή νέων, μεγάλων καθημερινών προκλήσεων. Όμως παραμένουμε βαθειά προσηλωμένοι στις μεγάλες αξίες του Έθνους μας, στην αξία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και αυτές θα συνεχίσουμε με πάθος να υπηρετούμε.

Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώνουμε σε κάθε άσκηση που διεξάγεται αλλά και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων μας είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Κλείνοντας, σας καλώ να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του Έθνους και να δικαιώσετε την εμπιστοσύνη του λαού μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.