Η πρόβλεψη Καμμένου για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ

Κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Alpha 98,9 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε πρόβλεψη για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι: “Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, πιστεύω πως θα κλιμακωθεί και η κατάσταση θα παραμείνει τεταμένη μέχρι τις εκλογές.”

Ενώ στην συνέχεια ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι πιστεύει πως, μετά τις Τουρκικές εκλογές στα τέλη Ιουνίου, το κλίμα θα αλλάξει.

“Πιστεύω ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε μια αλλαγή στάσης, γιατί o Ερντογάν δεν θα χρειάζεται τότε τους ακροδεξιούς.” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Καμμένος φάνηκε πεπεισμένος ότι η Τουρκία δεν τραβήξει σε μεγάλο βαθμό το σκηνή, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γάλλων.

“Στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν πιστεύω ότι θα κάνουν πολλά πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι στην Κυπριακή ΑΟΖ οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται είναι αμερικανικών και γαλλικών συμφερόντων. Θεωρώ ότι το κάνει αυτόν τον τσαμπουκά, να στείλει δηλαδή ένα τρυπάνι για να κάνει βόλτες στην περιοχή, προκειμένου να χειροκροτάνε τον “σουλτάνο” όπως τον αποκαλούσαν και εχθές στη Βοσνία.” είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Ελλάδα στην ανατολική μεσόγειο δεν είναι μόνη της. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες πλοία πολεμικά από όλες τις χώρες. Δεν θεωρώ ότι θα επιχειρήσει να αποτρέψει μια γεώτρηση της Exxon.” ανέφερε ο κ. Καμμένος.