Η αστάθεια στη Μεσόγειο «όπλο» και «ευκαιρια» για τον Αβραμόπουλο στο ταξίδι στις ΗΠΑ

Θα ακουστεί οπωσδήποτε ωμό αφού τα όσα γίνονται στην περιφέρεια της Ελλάδας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.Από την Τουρκία έως το Μαρόκο η αστάθεια κυριαρχεί και κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εκτίμηση ακόμη και γι΄ αύριο το πρωί. Δεν θα μπορούσαν ίσως να είναι καλύτερα τα δεδομένα για τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο, που αύριο θα είναι στο Πεντάγωνο και θα συναντηθει με τον ομόλογό του Τσακ Χέϊγκελ.

Οι Αμερικανοί ξέρουν ότι από εδώ ,από την Ελλάδα μπορούν να δράσουν ανενόχλητοι , με ασφάλεια και ταχύτητα,οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση κι αν υποχρεωθούν να αναλάβουν στην Μέση Ανατολή. Δεν θέλουν μια Ελλάδα που να έχει μετατραπεί σε “μαύρη γεωπολιτική τρύπα”. Κι αυτό είναι κάτι που ούτε η οικονομική κρίσης μπορεί να το αλλάξει.

Η Ουάσινγκτον θέλει να έχει χωρίς πρόβλημα τις ευκολίες που τόσα χρόνια έχει από την Σούδα,αλλά και από άλλες εληνικές βάσεις,όπως φάνηκε και με την επιχείρηση στη Λιβύη ,οπου η βάση της Καλαμάτας αποδείχτηκε καθοριστικής σήμασίας.

Οι Αμερικανοί ανησυχούν πολύ πρώτα απ΄ όλα για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Όχι τόσο για τις ταραχές αλλά για την αντιφατική πολλές φορές συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν. Ειδικά το τελευταίο διάστημα η στάση του απέναντι στο Ισραήλ αλλά και οι απροκάλυπτες επεμβάσεις του στα εσωτερικά της Αιγύπτου -υπέρ των ισλαμιστων- δοκιμάζουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.

Όλο αυτό το σκηνικό βίας ,τρόμου και αστάθειας αποτελεί για τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο ευκαιρία στο ραντεβού που θα έχει με τον Χέϊγκελ αύριο στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Το Onalert θα είναι εκεί και θα μεταδόσει κάθε λεπτομέρεια της συνάντησης που γίνεται οκτώ μόλις μέρες πριν από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τι ατζέντα φθάνει στην Ουάσινγκτον ο Αβραμόπουλος

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι σαν τα Βαλκάνια το 1914» – Ο ναύαρχος Σταυρίδης ρίχνει βόμβα