Η διπλή βόμβα για τα αναδρομικά: Το κονδύλι – μαμούθ και η έκπληξη με τις δόσεις

Μια διπλή – βόμβα είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών, για την οποία κατά την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, δινόταν διορία στην κυβέρνηση να ξεκινήσει έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert, από τις προβολές των στοιχείων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες διευθύνσεις οικονομικού, προκύπτει ότι το κονδύλι που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των περίπου 250.000 ενστόλων είναι σχεδόν υπερδιπλάσιο από την αρχική εκτίμηση η οποία δημόσια είχε γίνει.

Συγκεκριμένα όπως έλεγαν καλά ενημερωμένες, το ποσό που θα χρειαστεί να εγγραφεί στον προϋπολογισμό ανέρχεται στα 840 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επιστραφούν οι παράνομες περικοπές από τις μισθοδοσίες συνολικά 52 μηνών.

Και το δοσολόγιο, το οποίο φαίνεται να αποτελεί την τελική πρόταση, είναι μια βόμβα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert, αυτό είναι μειωμένο έως και κατά 24 μήνες από το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε 36 έως και 48 δόσεις. Η τελική πρόταση προβλέπει καταβολή των αναδρομικών σε μάξιμουμ 24 δόσεις.

Επιπλέον ανάλογα με το βαθμό οι επιστροφές που θα πιστωθούν σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κυμαίνονται -ανάλογα με το βαθμό- από 1000 ευρώ έως και 8500 ευρώ. Το σχέδιο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνεται στο πακέτο – παροχών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.