«Η Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να είναι…ισοδύναμο . Τώρα ας πληρώσουν» – Τι λένε για το ΣτΕ στο ΥΠΕΘΑ

“Η Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να αποτελεί ισοδύναμο! Ας σκεφτούν όσοι πήραν τις λάθος αποφάσεις πως θα διαχειριστούν το θέμα με το Συμβούλιο της Επικρατείας”. Αυτή είναι η θέση αξιωματούχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία του οποίου γνώριζε εδώ και περίπου 10 ημέρες τις…προθέσεις του ΣτΕ.

Η καυτή πατάτα της αντισυνταγματικότητας των περικοπών στους στρατιωτικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια αυτών που την …έκαψαν. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη εναντίον των στρατιωτικών δεν μπορεί να “περάσει” και η απόφαση του ΣτΕ θα λειτουργήσει μάλλον ενθαρρυντικά και για άλλες κοινωνικές επαγγελματικές ομάδες. Οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας και οι επιτελείς τους γνωρίζουν ότι τώρα πρέπει να πληρώσουν. Κι αν για τα αναδρομικά μπορούν να καταφύγουν σε χρονικά τεχνάσματα, η επαναφορά των μισθών εκεί που ήταν το 2012 πρέπει να γίνει αμέσως μόλις η απόφαση καθαρογραφεί. Που θα βρουν τα χρήματα;

Βέβαια στα τραπέζια συσκέψεων του υπουργείου Οικονομικών δεν κάθονταν μόνος του ο Σταϊκούρας. Απέναντί του κάθονταν και στρατιωτικοί . Και είναι ώρα πια να μάθουμε αν έστω ανέφεραν έστω και μια φορά την αντισυνταγματικοτητα των περικοπών. Για την οποία αποκλείεται να μην γνώριζε τουλάχιστον ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι διακεκριμένος νομικός .
 
Διαβάστε ακόμη:

Θα πάρουν λεφτά οι στρατιωτικοί; Ο Γ. Αντωνακοπουλος απαντάει σε όλα τα ερωτήματα