Οι «αγωνίες» των Αρχηγών για τις κρίσεις και τα «θέλω» της κυβέρνησης

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της ακόμη και για το αν θα κάνει κρίσεις Αρχηγών την άνοιξη,τα σενάρια έχουν αρχίσει.

Τι θα επιθυμεί η κυβέρνηση; Να αλλάξει όλους τους Αρχηγούς, είναι η απάντηση. Γιατί; Επειδή θέλει να τοποθετήσει ηγεσία που θα θεωρείται ότι έχει τη «σφραγίδα» της. 

Ο μόνος που προβληματίζει είναι ο Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης ο οποίος τοποθετήθηκε απ΄ αυτή τη κυβέρνηση ,μετά από τη παραίτηση Ζιαζιά και δεν έχει συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο στη θέση του! 

Τι πιστεύουν οι Αρχηγοί;

Για τον Α/ΓΕΕΘΑ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά. Είναι σαφές ότι πιστεύει είτε ότι θα παραμείνει στη θέση του, είτε ότι μπορεί να το παλέψει.

Ο Α/ΓΕΑ Α.Τσαντηράκης, είναι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και μέχρι σήμερα αθόρυβος και αυτό είναι στα υπέρ του. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι είναι έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης ,εξίσου αθόρυβα.

Ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης, θεωρεί την αποστρατεία του δεδομένη. Η απόφασή του να μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα που προκαλούν οι δυσανάλογες όπως τις χαρακτήρισε περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται ότι είναι για κάποιους αξεπέραστο εμπόδιο παραμονής του στην ηγεσία του ΓΕΝ.

Ποιοι θα είναι οι διάδοχοι; Το «σχήμα» είναι σχεδόν έτοιμο και θα έχει εκπλήξεις.