Η Μαρία από το Δίστομο είναι παντού! Βίντεο για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο μετρό

Η Μαρία του Διστόμου είναι πια μαζί με τους πολίτες που περιμένουν στους σταθμούς του μετρό. Το βίντεο του ΥΠΕΘΑ το οποίο έχει να κάνει με όσα οι Γερμανοί έκαναν κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα ,”παίζει” διαρκώς στους στο μετρό. Η φωνή αλλά και όσα λέει ο εκφωνητής του ραδιοφώνου λίγο πριν οι Γερμανοί εισέλθουν στην Αθήνα, ακούγονται στο βίντεο και κάποιοι τα χαρακτηρίζουν επίκαιρα,

Το βίντεο προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στους σταθμούς του μετρό με απόφαση τεσσάρων υπουργείων και του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εθνικής Αμυνας, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών με το ΕΣΔΟΓΕ.

Στο βίντεο, που προβάλλονται πλάνα από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, ακούγεται ο δημοσιογράφος Κώστας Σταυρόπουλος στην τελευταία ελεύθερη εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να προσφωνεί: «Οι Γερμανοί ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατείστε καλά μέσα εις την ψυχήν σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Ελληνες, ψηλά τις καρδιές. Προσοχή: ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Ελληνες, μην τον ακούτε. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης».
Στο τέλος του σποτ αναγράφεται στην οθόνη η φράση
«Χτίζουμε το μέλλον χωρίς φασισμό». 

Διαβάστε ακόμη:

Μαθήματα ιστορίας στο Μετρό από το ΥΠΕΘΑ! Δείτε τι βίντεο θα προβάλλεται


Το μέγα «φάουλ» της Γερμανικής πρεσβείας στην εκδήλωση του ΥΠΕΘΑ για τις αποζημιώσεις