Ίμια: Οι επικοινωνιακές υπερβολές για την τιμή των ηρώων του ΠΝ

Αλγεινές εντυπώσεις στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού έχει προκαλέσει η διάσταση που επιχείρησε να δοθεί από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο στην απόδοση τιμών με τη ρίψη στεφανιού στον τόπο της θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρίση των Ιμίων πριν από 23 χρόνια.

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο κ. Χατζημάρκος έγραψε: Η επίσκεψη στον υγρό τάφο των Ιμίων, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες-υπερασπιστές του Ελληνικού Αιγαίου μας. 
Ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος ΠΝ Εκτορας Γιαλοψός, έχασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι εμάς, την γή μας, το Αιγαίο μας.
Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δυσκολες ημέρες που διανύουμε.

Ο κ. Χατζημάρκος συμπλήρωσε την ανάρτηση του με μια φωτογραφία. Σε αυτην απεικονίζεται ο ίδιος με την πλάτη στο φακό να χαιρετάει προς την πλευρά του πλοίου του Πολεμικού μας Ναυτικού, το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή, ενώ διακρίνεται να επιπλέει και το στεφάνι.

Αναδημοσιευοντας μαλιστα την συγκεκριμένη δημοσίευση το kalymnos-news.gr αναφέρει: “ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σήμερα  Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 μετά την παρουσία του  στο αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας Καλύμνου και στο τρισάγιο στην μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, που έχασαν τη ζωή του πριν 23 χρόνια στην κρίση των Ιμίων και την εθιμοτυπική επίσκεψη στην Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, στη συνέχεια με ιδιωτικό σκάφος, περίπου στις 2.30 το μεσημέρι μετέβη στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όπου έριξε στεφάνι.”

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από πηγές της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε τη ρίψη στεφάνου από όρμο της Καλύμνου που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 ναυτικών μιλίων. Ακόμη πρόσθεταν ότι στην περιοχή δεν περιπολούσε η Κ/Φ Νικηφόρος, η οποία πραγματοποιούσ διέλευση από την περιοχή κατευθυνόμενη προς συμμαχική επιστολή. Σημείωναν δε ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από άλλα μέσα ενημέρωσης περι συνοδείας από σκάφη του Λιμενικού Σώματος δεν ευσταθούν. Διευκρίνιζαν μάλιστα ότι τα πλωτά της Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκονταν στα Ίμια, στο πλαίσιο της καθιερωμένης περιπολίας τους στην ευαίσθητη περιοχή.

Δείτε την ανάρτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου όπως τη δημοσίευσε το kalymnos news