Καμμένος:» Έξω» πήγε καλά αλλά καιρός να ασχοληθεί και με το «μέσα»

Η δεύτερη θητεία του Πάνου Καμμένου για να έχει ελπίδα να έχει θετικό πρόσημο όταν και όποτε θα ολοκληρωθεί, θα πρέπει να επικεντρωθεί στα “εσωτερικά” ζητήματα και λιγότερο στα “εξωτερικά”. Στο επτάμηνο της πρώτης του θητείας ο κ.Καμμένος ταξίδεψε πολύ στο εξωτερικό. Ταξίδια που άνοιξαν δρόμους όπως αυτά στη Ρωσία και στο Ισραήλ και άλλα που προκάλεσαν προβληματισμό ,όπως εκείνο στις ΗΠΑ, με την αναβολή της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του.

Όσοι συμβουλεύουν τον Πάνο Καμμένο και επιθυμούν πράγματι το καλό του θα πρέπει να του επισημάνουν ότι σε γενικές γραμμές “έξω πήγε καλά”. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί χωρίς πρόγραμμα ,σχεδιασμό και κυρίως με άγχος και πίεση η “υπερκινητικότητα” που έχει να κάνει με τα ταξίδια και τις επαφές στο εξωτερικό. Αυτά θα πρέπει να γίνουν όταν υπάρχει λόγος για να έχουν ουσία και αποτελέσματα. Να μην είναι ταξίδια που απλά θα γεμίσουν το υπουργικό άλμπουμ με χειραψίες με ομολόγους του.

Η επιστροφή Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ προφανώς θα αναγκάσει αρκετούς που δεν τον είδαν ποτέ με καλό μάτι στο εξωτερικό να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του και να συζητήσουν. Οι προσκλήσεις θα έρθουν αν όλοι κατανοήσουν και πιστέψουν ότι εδώ γίνεται πραγματικά δουλειά και κάτι έχουν να κερδίσουν. Αυτό θα είναι το ζητούμενο από δω και πέρα για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά και στο εξωτερικό.

Τα γράφουμε όλα αυτά ,γιατί διαπιστώνουμε ότι κάποιοι από το ευρύτερο υπουργικό επιτελείο έχουν το άγχος των ταξιδιών, ενώ θα έπρεπε να έχουν το άγχος της δουλειάς που θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. Ξεκινώντας από το προσωπικό και καταλήγοντας στο “συμμάζεμα” των ΕΔ και του οπλοστασίου τους. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και απαιτούν λύσεις άμεσα.

Ο Καμμένος που κατηγορήθηκε -και απο εμάς εδώ στο Onalert.gr- ότι δεν έκανε πολλά πράγματα στην διάρκεια της επτάμηνης θητείας του, είναι αλήθεια ότι έχει ανοίξει δρόμους συνεργασίας με αρκετές χώρες και για πολλά θέματα. Μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αλλά γι΄ αυτά τα θέματα χρειάζεται υπομονή ,σχέδιο και καλούς συμβούλους.