OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος για Μητρετώδη και Κούκλατζη: Κράτησαν τον όρκο τους – δεν παρέδωσαν την σημαία

15/08/2018 - 04:19
Share on FacebookShare on Twitter

Με εμφανή την συγκινησιακή φόρτιση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος  αναφέρθηκε στον επαναπατρισμό των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο κ. Καμμένος εξήρε την στάση τους κατά την πολύμηνη κράτηση τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης: «Τους συγχαίρω δημόσια, γιατί κράτησαν τον όρκο τους ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη Σημαία, την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις.»

Ταυτόχρονα εξέπεμψε και μήνυμα προς την Τουρκία: «Ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους σήμερα, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει και μία άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.» 

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο ΥΕΘΑ:

«Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, ημέρα της Παναγίας, ημέρα της Τήνου και του τορπιλισμού του «ΕΛΛΗ» το 1940. Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος, υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που βρέθηκαν, επί πολλούς μήνες, κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος με ιδιαίτερη φόρτιση και συγκίνηση, όλο αυτό το διάστημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού τους υποδεχόμαστε στην πατρίδα. Ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους σήμερα, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει και μία άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, καλωσορίζω, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Τους συγχαίρω δημόσια, γιατί κράτησαν τον όρκο τους ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη Σημαία, την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτά είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγίας».

Tags: ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για «επ’ αόριστον» τουρκικές NAVTEX: Η Ελλάδα δεν μπορεί να τις πάρει στα σοβαρά – Δεν έχουν νομική ισχύ

30/01/2026 - 11:28
Δαβάκης
ΥΕΘΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα των Ιμίων αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

26/01/2026 - 13:18
ΥΠΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

25/01/2026 - 11:56

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης για αμυντικές δαπάνες: «Είναι πάνω από το 3% του ΑΕΠ μας, γιατί πρέπει να είμαστε ασφαλείς»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια»

F-16: Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υπέγραψε σύμβαση 235 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση των μαχητικών της Ουκρανίας

Συνεχίζει τις απειλές στο Ιράν ο Τραμπ: «Μια μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τα εκεί – Θα δούμε τι θα γίνει αν δεν κάνουν συμφωνία»

Ισραήλ: Στελέχη του στρατού παραδέχθηκαν ότι οι νεκροί στη Γάζα είναι περίπου 70.000

Chunmoo: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τα νοτιοκορεάτικα MLRS στη Νορβηγία – Στα 1,67 δισ. ευρώ το κόστος

M/T Grinch: Επιστρέφει στη θάλασσα το ρωσικό τάνκερ που συνέλαβε η Γαλλία – «Θα αλλάξω το νόμο», είπε ο Μακρόν στον Ζελένσκι

Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα την Κυριακή

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Μπαίνουμε σε φάση σοβαρής κακοκαιρίας» - Πότε αναμένεται δυνατή καταιγίδα στην Αττική

Εξαφάνιση Λόρα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 16χρονη αγοράζει το εισιτήριο στην Ομόνοια για να φύγει στη Γερμανία

Απόφαση ΣτΕ για ταυτότητες: Έκδοση διαβατηρίου και με τις παλαιού τύπου

Λευτέρης Πανταζής: «Και Περνάει Καλά» στο νέο του μουσικό μότο που έγινε viral στα social media και «σαρώνει» στα clubs (βίντεο)

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert