OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος: «Η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ δημιουργεί άξονα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»

22/06/2018 - 14:56
Share on FacebookShare on Twitter

Σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της 2ης τριμερούς συνάντησης των ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η ανάπτυξη της τριμερούς συνεργασίας, αλλά και τις συνεργασίας με άλλες χώρες, θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Καταλήγοντας είπε ότι η Μεσογειακή Ένωση γεννιέται.

O Πάνος Καμμένος, αφού ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογο του Σάββα Αγελίδη για την θερμή υποδοχή και φιλοξενεία, τόνισε το κοινό πολιτικό όραμα και των τριών κυβερνήσεων για μια μακροπρόθεσμη, συνεκτική, βαθιά και ουσιαστική στρατηγική συνεργασία, με πλήρη σεβασμό των εθνικών συμφερόντων και ευαισθησιών της κάθε πλευράς. 

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι με τους ομολόγους του συμφώνησαν για την επιτακτική ανάγκη για μια ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας για την αύξηση της επίγνωσης κατάστασης, την ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, καθώς και την ανάπτυξη αμυντικών δυνατοτήτων προσαρμοσμένων και στις νέες απειλές.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εμβάθυνση της αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, με την πραγματοποίηση του πρώτου συνεδρίου αμυντικών βιομηχανιών.

Τέλος ο ΥΕΘΑ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και με άλλες χώρες, θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββα Αγγελίδη για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που μας παρείχε στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της 2ης τριμερούς συνάντησης των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας.

Μαζί με τους εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους κ.κ. Αγγελίδη και Lieberman επαναλάβαμε σήμερα το πολιτικό όραμα και των τριών κυβερνήσεων για μια μακροπρόθεσμη, συνεκτική, βαθιά και ουσιαστική στρατηγική συνεργασία, με πλήρη σεβασμό των εθνικών συμφερόντων και ευαισθησιών της κάθε πλευράς, συμφώνως προς το εσωτερικό και το διεθνές δίκαιο και σε πνεύμα σχέσεων καλής γειτονίας με τις χώρες της περιοχής.

Η δεύτερη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε σήμερα καταδεικνύει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συστηματοποιήσουμε τις ενέργειές μας, έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε πρόκληση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των λαών μας.

Με τους κ.κ. Αγγελίδη και Lieberman εκφράσαμε από κοινού την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συμφωνήσαμε ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές που εξάγονται από τις γειτονικές περιοχές κρίσεων συνιστούν μείζονα πρόκληση για την άμυνα των χωρών μας, αλλά και για την ασφάλεια των λαών μας για τα επόμενα χρόνια.

Συμφωνήσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για μια ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας για την αύξηση της επίγνωσης κατάστασης, την ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, καθώς και την ανάπτυξη αμυντικών δυνατοτήτων προσαρμοσμένων και στις νέες απειλές.

Η σημερινή μας δεύτερη συνάντηση παρήγαγε απτά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της συστηματικής πλέον επαύξησης και εμβάθυνσης της αμυντικής μας συνεργασίας, η οποία αξιοποιεί και τις συναντήσεις της ήδη συσταθείσας και λειτουργούσας μόνιμης επιτροπής υψηλού επιπέδου των υπουργείων μας.

Επιπλέον, ξεκινήσαμε την εμβάθυνση και της αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, με την πραγματοποίηση του πρώτου συνεδρίου αμυντικών βιομηχανιών, που θέτει τις βάσεις για συνέργεια σε αντίστοιχους τομείς, με τρόπο ώστε να προάγει τις κοινές επιχειρησιακές μας απαιτήσεις, να αξιοποιεί και να συνδυάζει τις δυνατότητες των αμυντικών μας βιομηχανιών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως την ασφάλεια των χωρών μας εγγυάται το υψηλό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας και η αποτελεσματικότητά τους, η οποία αυξάνεται ακόμα περισσότερο μέσω της διεθνούς συνεργασίας, όπως ακριβώς αυτή που έχουν αναπτύξει η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα.

Αποφασίσαμε, επίσης, η επόμενη συνάντησή μας να λάβει χώρα στο Ισραήλ, με οικοδεσπότη τον φίλο κ. Lieberman, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πρόσκληση.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Εξοχότατο κ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την τιμή που μας έκανε να μας δεχτεί.

Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι μια σημαντική απόφαση για την Ελλάδα. Η Ελλάδα βγαίνει από μια βαθιά οικονομική κρίση οκτώ ετών.

Αυτή η απόφαση θα έχει και θετικά αποτελέσματα για το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων.

Η ανάπτυξη αυτής της τριμερούς συνεργασίας και με άλλες χώρες είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μπορούμε να πούμε ότι η Μεσογειακή Ένωση γεννιέται». 

Η δήλωση του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου:

Tags: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΤΡΙΜΕΡΗΣΥΕΘΑ

Related Posts

Παναγιωτόπουλος
ΥΕΘΑ

Παναγιωτόπουλος: «Ο δρόμος για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και απόκτηση F-35 είναι μακρύς και αβέβαιος»

19/05/2022 - 17:22
Παναγιωτόπουλος
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: Επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ

17/05/2022 - 09:20
ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης

11/05/2022 - 16:18

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1871 Γάλλοι στρατιώτες εισβάλλουν στην Παρισινή Κομμούνα και αρχίζουν σφοδρές συγκρούσεις

«Τα γυρνάει» η Τουρκία για το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για την Αλεξανδρούπολη – «Απαντήσαμε σε δικές σας παραβιάσεις»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η στάση της Τουρκίας για την διεύρυνση του NATO δεν επηρεάζει τις διμερείς σχέσεις»

Azovstal: Η Ρωσία ανακοίνωσε την «απελευθέρωση» του εργοστασίου – «Παραδόθηκαν και οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές»

Κίνα: Προετοιμάζεται για εισβολή στην Ταϊβάν; – Θέλει να πιάσει απροετοίμαστες τις ΗΠΑ

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση του Μακρόν «μια ανάσα» πριν τις βουλευτικές εκλογές

Ουκρανία: «Ο Πούτιν βρίσκεται σε αδιέξοδο – Είμαι εντυπωσιασμένος με τη ρωσική βλακεία» λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για την προμήθεια LNG – Το πρώτο βήμα στην απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Top News

Μόσιαλος για ευλογιά των πιθήκων: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον ιό

Όλη η αλήθεια για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο του νοσοκομείου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα υπερασπιστική γραμμή της και το «σπάνιο σύνδρομο»

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπάει μέσα από τις φυλακές για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας - «Είναι δυνατόν;»

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert