Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας: Γιατί η «τριάδα» του ΥΠΕΘΑ είναι διαρκώς στο «στόχαστρο»;

Είναι βέβαιο ότι κανένα άλλο υπουργικό σχήμα δεν βρίσκεται τόσο συχνά στο “στόχαστρο” κριτικής  όσο αυτό του ΥΠΕΘΑ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει …το ταλέντο να τραβά πάνω του πυρά δίνοντας αρκετές φορές την εντύπωση ότι σχεδόν …το επιδιώκει.

Όμως μαζικά πυρά δέχονται και οι άλλοι δύο της πολιτικής ηγεσίας. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας. “Παράπλευρες απώλειες”; Ίσως αν και η εξήγηση αυτή δεν πείθει.

Ο Καμμένος μετά από το ταξίδι στην Αμερική και την κριτική που δέχτηκε για το κόστος του, “κατηγορείται” τώρα γιατί πήγε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στην Ύδρα , χρησιμοποιώντας τη θαλαμηγό του ΠΝ , η οποία είναι δωρεά Έλληνα εφοπλιστή. Να πηγαίναμε τον Αιγύπτιο με το …καράβι της γραμμής λίγο παράδοξο θα ήταν ! Κι αφού την έχουμε τη θαλαμηγό γιατί να μην τον πάμε τον Αιγύπτιο ,τον οποίο αν δεν κάνουμε λάθος τον χρειαζόμαστε…απεγνωσμένα αυτή τη περίοδο.

Ο Νίκος Τόσκας “πληρώνει” την πτήση με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο και το λάθος του να ακούσει τους λίγους που του πρότειναν να πάει “ιπτάμενος” στο εργοστάσιο των ΕΑΣ κι όχι με το Skoda αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί και το οποίο είναι ταχύτατο. Δεν ήταν όμως και τόσο μεγάλο …ατόπημα που να δικαιολογεί τόσο “ξύλο”.

Όσο για τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο; Φθάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε ότι ο υιός του Νίκος που υπηρετεί στο Καστελόριζο, μετατέθηκε εκεί πριν γίνει ο μπαμπάς Ήσυχος υπουργός και ότι τώρα ο ΑΝΥΕΘΑ , “πουλάει” τη θητεία του μέσω δημοσιευμάτων. Το γεγονός οτι πρεπει να είναι ο μοναδικός υιός υπουργού της μεταπολίτευσης που βγήκε έστω…εκτός Αττικής μας διαφεύγει.

Είναι προφανές ότι κάτι τρέχει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Για την οποία υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά θέματα για τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να της ασκήσει κριτική. Πρώτα απ΄ όλα ότι σχεδόν έξι μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της δεν έχει κάνει τίποτα για το προσωπικό των ΕΔ. Δεύτερον ότι θέματα ζωτικής σημασίας όπως αυτό της αμυντικής βιομηχανίας παραμένουν στην άκρη. Κι αν πρέπει πράγματι να ανησυχήσουμε για τις σπατάλες που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος , έχουμε τις απίστευτες από κάθε άποψη εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ για το “ευρωπαϊκό επιτελείο” του Αρχηγού του, το οποίο μηνιαίως θα πληρώνουμε. Και για το οποίο η πολιτική ηγεσία αν και διαφωνεί δεν τολμά μέχρι στιγμής ούτε καν να ανακοινώσει τη μηνιαία δαπάνη που θα μας επιβαρύνει όλους μας. Άκρα του τάφου σιωπή απ΄ όλους! Και από τους δημοσιογράφους .

Να ανησυχούμε και να ελέγχουμε πόσα καύσιμα καίει …ο ΚΥΚΝΟΣ 1 . Έτσι λέγεται η θαλαμηγός. Να ελέγχουμε και να κριτικάρουμε τις πτήσεις με τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Αλλά μήπως βάζοντας αυτά στη πρώτη γραμμή κάνουμε τελικά ….συμπαθείς τους τρεις του ΥΠΕΘΑ και από την …πίσω πόρτα γίνονται σπατάλες που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν;

Τώρα στο ερώτημα γιατί η τριάδα υπουργών είναι μόνιμα στον τοίχο για εκτέλεση; Ο Καμμένος τα ρίχνει …στους “οπλάδες”, αλλά αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα για να λέγονται χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα.