OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος: Ξεκάθαρα μηνύματα εντός και εκτός ΥΠΕΘΑ

27/03/2018 - 09:33
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκάθαρα και αυστηρά μηνύματα εντός και εκτός υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς επίσης εκτός συνόρων με σαφή παραλήπτη την Τουρκία έστειλε, ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος. Για το ζήτημα της «συγκατοίκησης» με τον νέο ΑΝΥΕΘΑ, κ. Φώτη Κουβέλη τόνισε ότι «οι αρμοδιότητες του κ. Κουβέλη είναι συγκεκριμένες» και πρόσθεσε με νόημα: «την πολιτική στο υπουργείο Άμυνας την χαράζω εγώ».

Ο Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της κράτησης των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς «Η υποχρέωση του υπουργού Άμυνας είναι να μιλάει όταν χρειάζεται», είπε αρχικά. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόταση ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους.

Όταν ρωτήθηκε αν η απουσία του ήταν για να δείξει την δυσαρέσκειά του απάντησε: «Όταν έχω να πω κάτι και έχω να διαφωνήσω κάπου το κάνω δημόσια. Με τον πρωθυπουργό είμστε σε πλήρη ταύτιση. Στο θέμα των στρατιωτικών έχω υποχρέωση εγώ να χαράζω την πολιτική και έχω απόλυτη ταύτιση με τον πρωθυπουργό. Μίλησα για ομηρία και δυστυχώς δικαιώθηκα. Και ο Μητσοτάκης για ομηρία μίλησε από την Ορεστιάδα».

Αιτιολογώντας γιατί τους αποκαλεί ομήρους είπε: «Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα από αυτά που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση ταξιάρχων από τις δυο πλευρές. Όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτούργησαν και οι έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Είναι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επι 26 μερες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί αξιωματικοί».

Μήνυμα σε Κουβέλη

Ο Πάνος Καμμένος έστειλε μήνυμα και στον αναπληρωτή υπουργό του Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης είχε χαρακτηρίσει «υπερτροφικό λόγο» τα περί ομηρίας. «Την πολιτική του υπουργείου Αμυνας την χαράζω εγώ σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Για να μπει στην κυβέρνηση, το αποφάσισα εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα. Λυπάμαι που έχω επιβεβαιωθεί. Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο».

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό. Εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε»

«Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το Μακεδονία και κανένα παράγωγό του για το Σκοπιανό. Αδύνατον να αλλάξει στην παρούσα φάση το Σύνταγμα των Σκοπίων, είπε ο υπουργός Άμυνας.

Και συνέχισε: «Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια. Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς αποφασίσαμε να πάμε μαζί μέχρι τέλους. Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό. Εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε».

Για την οικονομία είπε ότι «θα ήμασταν πολιτικά αφελείς αν πηγαίναμε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις». Είπε ακόμα ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα αν η οικονομία δεν πάει καλά.

Για τις σχέσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είμαστε δυο κόμματα διαφορετικά με διαφορετικές απόψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αριστερό. Έχουμε διαφορετικές απόψεις ακόμα και σε εθνικά θέματα».
 
«Δεν έγινε καμμιά κυβερνοεπίθεση στο site του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν προσπαθήσει πολλές φορές» είπε σχετικά με δημοσίευμα της yeniakit που ήθελε να έχουν χακάρει την ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ.

Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό γραφικός που του αποδίδουν στελέχη της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι φοράει τακτικά στολή παραλλαγής ή στρατιωτικά τζάκετ είπε: «Ο Βενιζέλος δεν φόραγε; ο Αβραμόπουλος δεν φόραγε; ο Αβέρωφ δεν φόραγε;» και πρόσθεσε με νόημα Αντέχω πάρα πολύ επόθεση, ζω από την επίθεση. Αλλά να αφήσουν έξω από το στόμα τους τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Tags: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΕΘΑΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Related Posts

Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58
ΚΕΠΒ
ΥΕΘΑ

«Έφοδος» Δένδια στο ΚΕΠΒ Θήβας: Είδε βολές νεοσυλλέκτων και γευμάτισε μαζί τους [pics]

11/03/2026 - 18:24

Διαβάστε Επίσης

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο ιρανικών πυραύλων και drones οι χώρες του Κόλπου και διυλιστήριο στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Προκαλεί ο Τραμπ: «Μπορεί να βομβαρδίσουμε ξανά τη νήσο Χαργκ του Ιράν για πλάκα»

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται να «κυνηγήσουν» και να «σκοτώσουν» τον Νετανιάχου

K2: Το νέο drone καμικάζι μεγάλης εμβέλειας της τουρκικής Baykar με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης [vid]

Ο αντιαεροπορικός θόλος και τα διδάγματα του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Τo 1905 οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση της νήσου με την Ελλάδα

Haaretz: Ισραήλ και Λίβανος μπορεί να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι ή στην Κύπρο

Top News

Ελένη Γιαννατσούλια: Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι ο εκλεκτός του Θεού, είναι πολύ ευαίσθητος και πρέπει να βάλει όρια

Αλλαγή ώρας 2026: Ποια Κυριακή του Μαρτίου πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ισμήνη γεννάει πρόωρα και σχεδιάζει να κλέψει το μωρό

Ο Γουίλιαμ, ο Χάρι και το τραύμα που δεν λέει να επουλωθεί

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert