Καμμένος: «Παίζει τα ρέστα του» με τους στρατιωτικούς και αποκαλύπτει ποιος εισηγηθηκε σύνταξη στα 58

Ο Πάνος Καμμένος “παίζει τα ρέστα του” για να οδηγήσει τους ΑΝΕΛ , ξανά εντός Βουλής. Οι πληροφορίες από τις δημοσκοπήσεις τον θέλουν εκτός Βουλής. Στις εκλογές του Ιανουαρίου τα προγνωστικά ήταν πάλι εναντίον του. Τα διέψευσε , αλλά οι διαφορές μετάξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είναι σημαντικές. Πρώτα απ΄ όλα ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ ήταν τον Ιανουάριο ένα καθαρά αντιμνημονιακό κόμμα. Τώρα αυτό δεν ισχύει.

Και δεύτερο; Ο Καμμένος τον Ιανουάριο είχε κατορθώσει να πάρει ψήφους από στρατιωτικούς, ειδικά μετά από την διαβεβαίωση που τους είχε δώσει , πως η “επανόρθωση” των αποδοχών τους με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα γινόταν άμεσα.

Τώρα προσπαθεί να αιτιολογήσει γιατί η εξαγγελία δεν υλοποιήθηκε.

Σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο kranos.blogspot.gr, ο πρώην ΥΕΘΑ υποστηρίζει για την απόφαση του ΣτΕ:

“Όσον αφορά το θέμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν η πρώτη διαταγή την οποία έδωσα. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου εξασφαλίσαμε τους κωδικούς ώστε να πληρωθούν άμεσα τα χρήματα. Υπέγραψα την πρώτη διυπουργική απόφαση, η οποία πήγε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου και παρέμεινε για τρεις με τέσσερις μήνες, διότι τα Υπουργεία αυτά δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα κονδύλια.

Ζήτησα να επιστρέψει σε εμάς και την έστειλα ξεχωριστά στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τους κωδικούς για τα δεσμευμένα κονδύλια και προσπάθησα μέχρι την τελευταία ημέρα να αποδοθούν. Τα capital controls και η έλλειψη ρευστότητας αυτούς τους δύο τελευταίους μήνες, δεν επέτρεψαν να αποδοθούν ταμειακά αυτά τα χρήματα. Αγωνίστηκα γι’ αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα που παρέδωσα τα καθήκοντα μου. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια καθυστέρηση που προέκυψε από τις συγκυρίες και όχι από θέληση και πολύ σύντομα θα ξεπεραστεί…

Η αποκατάσταση θα επιτευχθεί διότι αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και κάθε Διοίκηση οφείλει και υποχρεούται να εφαρμόσει την απόφαση αυτή. Δεν είναι χάρη προς τους στρατιωτικούς, είναι καθήκον του κράτους απέναντί τους”.

Στην ίδια συνέντευξη επιβεβαιώνει ότι η εισήγηση για τι ηλικιακό όριο των 58 ετών ήταν του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου:

“Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικών ετών. Εγώ έκανα δεκτή την εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να δώσω το δικαίωμα στους αξιωματικούς που δεν έχουν περάσει Σχολή Πολέμου να μπορούν να παραμείνουν, εάν εκείνοι το επιθυμούν, μέχρι το 58ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό και μόνο, όπως καθαρά φαίνεται από τις αποφάσεις που έχουν υπογραφεί, αφορά το στρατιωτικό προσωπικό”.