OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος: Συνάντηση υψηλού συμβολισμού με τον Αμερικανό Πρέσβη

02/02/2018 - 14:38
Share on FacebookShare on Twitter

Με την άφιξη στην Ελλάδα του τεχνικού κλιμακίου των Αμερικανών για την αναβάθμιση των 85 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, να αναμένεται εντός των προσεχών 24ώρων, ως συνάντηση υψηλού συμβολισμού, θεωρείται αυτή που είχε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ. 

Στην λιτή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για  »ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.» Είναι σαφές ότι σε αυτήν την αντζέντα εντάσσεται και το ζέον ζήτημα του εκσυγχρονισμού των μαχητικών της ΠΑ, μέτωπο από το οποίο αναμένονται εξελίξεις εντός του μήνα. 

Στο πεδίο της σημειολογίας πάντως δεν μπορούν, με μια προσεκτική ματιά στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, να διαφύγουν της προσοχής τα εξής: Καταρχήν ο Αμερικανός έχει μπροστά του έναν φάκελο με έγγραφα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ένα μπλοκ σημειώσεων με γυρισμένες τις σελίδες. Επιπλέον σε ένα από τα έγγραφα το οποίο κράταει στα χέρια του ο κ. Πάϊατ διακρίνονται κάποιες δακτυλογραφημένες σημειώσεις, ενώ σε άλλο που περιέχει το ντοσιέ του Αμερικανού Πρέσβη, είναι εμφανής στο πάνω μέρος της σελίδας μια φωτογραφία. 

To 2020 η πρώτη Μοίρα F-16 Viper

Τα τελευταία 24ωρα πάντως εκπέμπονται αισιόδοξα μηνύματα από την διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα εκσυχρονισμού, καθώς όπως είχε πει και στην συνέντευξή του στο OnAlert, ο ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας καταγράφεται  σύγκλιση στο οικονομικό σκέλος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι εντός του 2020, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει στον στόλο της τη πρώτη Μοίρα F-16 Viper.
 
«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στα οικονομικά μεγέθη. Δηλαδή αυτό που λέγαμε 1,1 δισεκατομμύριο για την αναβάθμιση. Δηλαδή αυτό θα έλεγα είναι κοινός τόπος και για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.» είχε πει χαρακτηριστικά για το οικονομικό ο κ. Βίτσας. Και είχε προσθέσει: «Άρα περιμένω μέσα στις επόμενες μέρες, δηλαδή στις αρχές του Φεβρουαρίου, να έχει τελειώσει αυτή η φάση. Έρχεται τώρα ένα αμερικάνικο τεχνικό κλιμάκιο και αμέσως μετά θα λυθεί τι ακριβώς θα γίνει με τα 85 αεροσκάφη. Βέβαια έχουμε ακόμη ανοιχτό τι θα γίνει και με τάλλα 40 αεροπλάνα. Βέβαια αυτό ειναι περισσότερο δική μας υπόθεση δεν είναι των Αμερικάνων.»

Αναφορικά με τον τρόπο αποπληρωμής είχε διευκρίνισε: «Και το δεύτερο το οποίο συζητάμε είναι πως θα είναι η χρηματοροή αποπληρωμής. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ένα πρώτο σχέδιο που μας έδειξαν, εμείς δεν μπορούμε να το βγάλουμε.Δηλαδή εμείς δεν πάμε σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα. Εμείς θέλουμε να πάμε σε ένα ισοκαταμερισμένο πρόγραμμα. Και συγχρόνως με αυτόν τον τρόπο μεταφράζουμε τον όρο “βοήθεια”. Γιατί το θέμα δεν είναι να μας δώσουν δώρα, αλλά παίρνοντας υπόψη το τι ζητάμε εμείς να ερθουν και να ισορροπήσουν και οι ανάγκες του προγράμματος και πως θα μπορέσουμε εμείς να τις αποπληρώσουμε.»


Tags: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ F-16ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤΥΕΘΑ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό Μαρία Παππά - Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να πετάει με το μοιραίο Falcon

Μαρία Καλάβρια: «Εννοείται ότι κάνω μπότοξ, υαλουρονικό δε βάζω, προτιμώ να κάνω ένα λίφτινγκ»

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι έχει πάρει 11 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert